Om mig

Mitt foto
En kvinna och vårdassistent i sina bästa år. Försöker sätta en guldkant på varje dag genom att vara kreativ, nyfiken och positiv. Vill tro att man kommer långt med det. Följ gärna med i min enkla vardag om du har tid och lust.

måndag 6 december 2010

Självständighetsdagen



Glad självständighetsdag på er! Även om det är en mycket grå och trist dag. Jag vill ha tillbaka det kalla och vackra vädret.
Denna dag brukar vara tillägnad pepparkaksbak hos oss men eftersom gossarnas intresse numera ligger i att äta pepparkakor mera än att baka så bestämmer jag själv. Så de är redan bakade.
Har inte kommit mej för att göra nåt vettigt idag, bara varit ut med hunden och bara lagat mat. Men när jag tänker efter så är det inte bara. Att motionera och tänka på sin hälsa är ju superbra och att sen äta hederlig hälsosam husmanskost, ja det är pricken över i:et.
Har i år bestämt att här ska inte stressas före julen. Till vilken nytta är det om jag får fråga? Vem av er tänker tillbringa julen i kläskåpen? och brukar ni visa gästerna hur fint porslinet är staplat i köksskåpen?
Det är ju den mörkaste tiden på året och ingen ser ändå ifall nåt spindelnät pryder lampkronan. Nej släck lamporna och tänd några ljus och ni får det mysigt och julfriden sänker sej över hemmet. Ett litet tips är att när ni dammsuger ta lite i hörnen på besticklådan så blir den snygg och fin igen. Inget överdådigt fejande här inte! vi kör den enkla vägen.
Det som nu stör mej mest är att lilla gossen ville endast har små lampor i sitt fönster,inget annat. Nå väl jag köpte en liten serie lampor och tvättade bort fotmärkena!? på hans fönster och satte sen upp lamporna. Som visade sej vara GRÖNA förstår ni? Gröna! Jag hade tittat efter så dåligt och trodde bara att det vara vanliga lampor. Gossen var superförtjusta i lamporna och tycker nu att han har ett julpimppat rum. Försökte smått säga att han gärna får ta dem till internatet  i Terjärv för hela byn är ändå som ett levande tivoli när julen kommer. Men nej han tycker det är så vackert. Så nu har vi gröna lampor och så försöker vi igen nästa jul.
Så småningom blir det att plocka ögonbrynen och stryka balklänningen för vad är väl en bal på slottet? Det kan ju va fruktansvärt trist och långtråkig eller alldeles alldeles underbar!

2 kommentarer:

  1. Så sant som du säger! Här städar vi till våren då solen börjar lysa och påminna om alla fläckar här och där:) nu i mörkret ska vi njuta istället....kul att du tittat in på min blogg:) visst har det ändrat en hel del här, men så har vi också försökt göra det till vårt eget med fammo och faffas saker som inspiration...välkommen in när helst du har vägarna förbi!

    SvaraRadera
  2. Vem vet kanske jag sticker mej in nån dag. Ser att ni just nu har mycket på gång men det vore intressant att komma och se. Ha det bra!

    SvaraRadera