Om mig

Mitt foto
En kvinna och vårdassistent i sina bästa år. Försöker sätta en guldkant på varje dag genom att vara kreativ, nyfiken och positiv. Vill tro att man kommer långt med det. Följ gärna med i min enkla vardag om du har tid och lust.

måndag 20 december 2010

Jul med Ernst



Släng dej i väggen Ernst!
Här ute i Esse skogarna kan vi också detta med julmys. Har tagit fram våra älgkuddar i fleecetyg och lite plädar och genast känns det som julen kan komma när som helst. Fast ännu virvlar det lite kontigt grått runt fötterna här, fattar inte vad det är för något?
Har två par kuddfodraler i rött och beige med tomtar på som är spårlöst försvunna och det kan aldrig bero på röran i mina skåp. Har ikväll slitit mitt hår över dessa men det har inte hjälpt. Hoppas nu att de ska dyka upp på nåt konstigt ställe ännu.
På granfronten har vissa framsteg gjorts för gubben har nu lyft in den i förrådet för att den inte ska få en chock när den tas in i värmen och fälla alla barr redan på julafton. Den ska liksom vänjas med värmen.

Vill du ha choklad i jul (dum fråga)? Då ska du göra den själv och du får garanterat den godaste. Jag har smält ner 70% choklad i vattenbad och blandat i russin mandel och solrosfrön. Så breder du ut det tunt på ett bakplåtspapper och ställer i frysen för att sen enkelt bryta till lämpliga bitar. Kom ihåg att ta den största biten själv, det är du värd.

Glöm nu för allt i världen inte bort Ernst i kväll. Det är han som fått mej att orka genom arbetsdagen idag. Han har lite samma inställning som jag. Lite skit i hörnen dör man inte av bara mysfaktorn är hög.
Zeb spydde ner två mattor i morse före jag alls hann blinka men det är en värdslig sak och snart är det ändå jul.




En hälsning till jultomten ifall du läser. Lilla sonen meddelade i helgen att det blir ingen jul om inte tomten kommer till fammos!

2 kommentarer:

  1. Ernst är super!Ser framemot att få titta STORT på honom ikväll i vårt nya tv.En efterlängtad ny tv som redan ställt till med mer besvär än vad vi kunde ana...Här virvlar det av "DAMROTOR" som Madelen skrev men mysfaktorn är hög,det är ju huvudsaken!Syns på torsdag.

    SvaraRadera
  2. De tekniska prylarna ställer många gånger till mer besvär än nöje. Åtminstone till först. See you!

    SvaraRadera