Om mig

Mitt foto
En kvinna och vårdassistent i sina bästa år. Försöker sätta en guldkant på varje dag genom att vara kreativ, nyfiken och positiv. Vill tro att man kommer långt med det. Följ gärna med i min enkla vardag om du har tid och lust.

tisdag 14 december 2010

I julens tecken



Har fått massage idag och ryggkotorna ännu en gång satt på plats. Det knakar och brakar men jag tror massören vet vad han håller på med så jag är bara med.
Många gånger blir jag trött och frusen efteråt men i dag fick jag världens flow (nå inte riktigt men nästan) och kom mej för att baka två kakor i takt med julmusik. Sån där julmusik som spelades när jag var liten som När ljusen tändas därhemma och Sjömansjul på Hawaii. Det påminner mej om lyckliga barndomsjular. Vid mommos spelades det på kassettbandspelaren i köket och hos fammos på skivspelare i vardagsrummet.
Det var en viss skillnad på de båda ställena. Mommo och moffa hade mycket hemmagjorda julprydnader som hade hängt med ett bra tag och kanske också hade sett sina bästa dar. Men de hörde liksom till. Vid fammo och faffas var det mera stil på pyntet, kanske mera köpta saker. Och det doftade hyasint. Men båda ställena gav härlig julkänsla åt en liten flicka.

Fick hämta ett paket på posten som kommit från Tyskland som innehöll en julklapp så den måste paketeras in så småningom. Fick också veta att mina kort som finns till försäljning vid bybutiken har haft bra åtgång och det var de sista de hade fram. Sånt är roligt att höra.
Var till den suveräna blomster och inredningsbutik vi har här i närheten och inhandla lite små julpaket till nära och kära så snart tror jag det börjar bli klart där också. Det är inte många dagar kvar nu.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar