Om mig

Mitt foto
En kvinna och vårdassistent i sina bästa år. Försöker sätta en guldkant på varje dag genom att vara kreativ, nyfiken och positiv. Vill tro att man kommer långt med det. Följ gärna med i min enkla vardag om du har tid och lust.

lördag 4 december 2010

Pepparkakor och utegran



Kom mej upp ganska tidigt i morse åtminstone enligt min tidtabell. Hade gjort pepparkaksdeg redan igår så nu var det bara att sätta igång. Redan efter första plåten tänkte nerverna fara på mej men jag svalde några gånger och tänkte enbart positiva tankar. Det är stor skillnad på degarna och jag vet från tidigare att just den här är svår men också godast. Så till slut hade jag tagit mej hela vägen genom degklumpen och var mycket nöjd, endast en plåt blev lite överdrivet solbränd så det gick rätt hyfsat.
Så skulle utegranen hämtas. Grannen hade ljus i sin gran redan i går och vi kan ju inte vara sämre. Det goda med att ha hund är att redan på sommaren börjar jag snegla efter snygga och välsvarvade granar så nu var det bara att hämta. Innegranen är också utsedd men den får stå och växa till sej ännu.
Bjöd så in våra goda vänner på eftermiddagskaffe och julmust och vi hade en trevlig stund tillsammans. Skönt att kunna träffas bara så där en vanlig lördagseftermiddag utan höga krav.
Nu verkar alla ha flytt fältet här hemma utom hunden som är mej trogen i vått och torrt så jag ska sätta mej med min sticksöm som är hur rolig som helst, fint värre blir den också.
Håller tummarna för Orion ikväll. Sa åt gossen att blir det lite publik kan han alltid ringa mamma. Säkert, sa han och himlade med ögonen.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar