Om mig

Mitt foto
En kvinna och vårdassistent i sina bästa år. Försöker sätta en guldkant på varje dag genom att vara kreativ, nyfiken och positiv. Vill tro att man kommer långt med det. Följ gärna med i min enkla vardag om du har tid och lust.

onsdag 1 december 2010

Jul på Rosenlund



Besökte julmarknaden på Rosenlund efter arbetet idag. Jag var inställd på att äta risgrynsgröt där så gubben fick lov att kocka själv denna dag för med ville han inte. Mysigt värre när jag kom dit. Facklor längs vägen och det fina stenfähuset och de små stugorna. Det var lite som stiga bakåt i tiden. Snabbt fick jag mitt grötfat och sökte mej in i värmen i drängstugan. Där var dukat med långbord med trearmade ljusstakar och brasan som sprakade i spisen. Halmhjärtan i fönstren och en halmkrona som hängde i taket och en vacker tallrikshylla prydde ena väggen. Satt ganska länge och njöt av atmosfären och av den supergoda gröten.
Sökte mej sen ut i vinterkylan för att hitta det jag kommit för. En svart träbock ville jag ha för ifjol köpte jag en vit men den kände sej så ensam. Nu har de fått sällskap av varann och man ser riktigt hur de trivs i varandras sällskap där de nu håller på att göra sej bekanta. Det blir säkert en kul jul i år.
Annars fanns där kvastar stallyktor dörrkransar ljus änglar och mycket hembakt. Precis som det ska vara på en julmarknad.

Sen fortsatte det med julfest för målarkursen. Var nog tänkt att vi eventuellt skulle målat lite mera men det var så fin stämning så vi kom lite av oss. Fick smaka på deltagarnas goda kakor och fick höra en fin dikt av Nils Ferlin om hur Maria kanske kände det den där speciella julnatten. Vilka härliga människor jag lärt känna genom målarkursen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar