Om mig

Mitt foto
En kvinna och vårdassistent i sina bästa år. Försöker sätta en guldkant på varje dag genom att vara kreativ, nyfiken och positiv. Vill tro att man kommer långt med det. Följ gärna med i min enkla vardag om du har tid och lust.

onsdag 11 maj 2011

Nu händer det


Nu måste man ta sej tid att stanna upp och njuta av naturen. Det händer så mycket på en gång att man knappt hinner med. Björkarna håller på att bli gröna och ur blombänkarna sticker det upp perenner som man inte ens kom ihåg att man hade och det är ju en trevlig överraskning. För att inte tala om rabarbern, ser framför mej glas med kall rabarberdricka och pajer med glass eller vispgrädde mmm...
Så är det förstås en massa arbete för att få trädgården i skick och jag brukar tycka det är roligt att få ordning på allt men före sommaren är slut växer det ogräs överallt och jag orkar inte bry mej. Men man får vara glad för det lilla intresse man har och ta vara på det så länge det håller i sej.
I kväll har jag arbetat som en riktig karl med att gräva upp gräs som har en förmåga att sprida sej ut i grusgången och när man låter det vara och bara kör över det med gräsklipparen har man snart en mycket större gräsmatta än det var tänkt från början. Så jag har alltså skyfflat upp en sträng som var ca 30 cm bred  här framför huset och skyfflat sand och sten. Lagom mörbultad var det skönt att sätta sej i gungan med en kaffekopp och känna sej nöjd med dagens bravader.
Nu återstår en snabbpromenad med Zeb för vi hoppas att alla ormar gått och lagt sej nu. Funderar om man borde skaffa en löpmatta där vi kunde motionera oss i tur och ordning i sommar, ni hör att här finns ormfobi till tusen.
Gick ju finfint för vår Paradise Oskar och bara jag sen får putsat grusdammet ur örongångarna och ögonen ska jag slötitta på det inbandade programmet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar