Om mig

Mitt foto
En kvinna och vårdassistent i sina bästa år. Försöker sätta en guldkant på varje dag genom att vara kreativ, nyfiken och positiv. Vill tro att man kommer långt med det. Följ gärna med i min enkla vardag om du har tid och lust.

torsdag 5 maj 2011

Violer till farmor


Gubben ringde från en alptopp och meddelade att han åt ost och drack öl. Utsikten var strålande och de kunde se över till flera grannländer och glaciärer runt omkring. Utefter de slingrande vägarna betade kor och getter men till toppen hade de åkt linbana. Tror ni jag skulle ha velat vara med?
Det låter som tagen ur en saga i mina öron och jag kom att tänka på tv serien om Heidi som var en klar favorit när jag var barn.
Det som de egentligen for för att lära sej hade blivit försenad i transporten så hittills hade det mest bara varit semester men tidigt i morgon skulle de köra igång för att sen hinna hem med det bokade planet.
Efter det här samtalet sket jag i ärtsoppan och fräste kebabkött med grönsaker och massor av ost och min härliga väninnas dressing som går att sätta på allt och åt med andakt.
Brukar hålla fast vid att duktiga kvinnor (som jag) klarar sej själva bara vi har en Tupperware silikonlapp för att få upp lock på burkar och jag håller fortfarande fast vid det men nog vill jag ändå ha hem honom i morgon. Det blir liksom lite enformigt att jollra på med hunden och fort börjar man känna sej osocial. Kära mor meddelade igår strax jag kom hem från jobbet att om det är ensamt så är hon hemma. Tänk så lyckligt lottad jag är som har en sån omtänksam och kärleksfull mamma. Jag hoppas att jag själv upplevs som en sån om några år i alla fall. Nu är jag kanske smått jobbig vad vet jag.  Nu blev det inget mammabehov igår för jag kände ju mej som en blykula. På söndag hälsar jag på henne.
Nu ska jag istället åka och hälsa på min farmor och överräcka violer för det är snart morsdag och lite kan man ju tjuvstarta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar