Om mig

Mitt foto
En kvinna och vårdassistent i sina bästa år. Försöker sätta en guldkant på varje dag genom att vara kreativ, nyfiken och positiv. Vill tro att man kommer långt med det. Följ gärna med i min enkla vardag om du har tid och lust.

lördag 7 maj 2011

Skräpförvaring


Lördagen har flytit på som vilken lördag som helst. Satt vi symaskinen en stund på förmiddagen, det kom lite fula ord ibland men till slut blev det klart och kanske, kanske jag visar upp det.
Erik hade övning med Orion som har spelning nästa lördag vid Bennäs samlingshus. De har tre spelningar inbokade nu så det är roligt för dem.
Efter att vi skjutsat till Forsby åkte vi och handla och där träffade jag min tavelinramare och han hade lite nya ideer vad angår inramning så jag ska få den äran att va lite testkörare. Ska söka mej dit i nästa vecka nångång. Ska ni ha något inramat i dessa trakter så rekommenderar jag TA Studio i Jakobstad. Vänligt och kunnigt bemötande och jättebra service.
När vi åkte hem såg jag årets första huggorm efter vägen och hela jag frös till is. Har en fruktansvärd skräck för ormar och är jag på promenad en varm sommardag stirrar jag utefter vägen tills alla pinnar och käppar börjar röra på sej. Nu har jag inte varit med hunden än idag. Förklarade åt honom att vi måste vänta tills alla ormar gått och lagt sej, och han satt och tittade mej i ögonen och försökte förstå det hon sa nyss.
Tog en vända upp på vinden och det var verkligt deprimerande. Sa åt gubben att vi måste lägga en dag på att gå igenom allt och slänga bort. Av det som finns där uppe behöver vi ca 10 % av.
Redan nu kastade jag ner vår julgran av plast som vi inte längre använder, ut med den. Så var det en massa konstiga kläder, Esse Ik träningsjackor som var minst 20 år gamla. Min gamla köksrock som jag hade när jag studerade som också är 20 år gammal, en fähushalare som jag hade när jag var avbytare för 20 år sen... den luktade fähus ännu. Hur i all sin dar kan man komma på att spara på sånt? Ut med skiten!
Men så kom jag till lådor som innehöll babykläder och då blir jag smått knäsvag och måste sätta mej. Har sparat pojkarnas kläder som varit i bra skick eller vissa plagg som betytt nåt extra.
Hittade min och gubbens babyfiltar, hans i ljusblå och min i vit och rosa mormorsrutor.
Så hittade jag min blåa klänning som jag skrev om i ett inlägg för länge sen. Den med många fester och danser i. Tog ner den och provade och den satt rätt så hyfsat men lungorna tycks ha växt på mej :)
I kväll blir det hockeymatch för hela slanten. Blir att förbereda ett par smörgåsar med massa ost och nåt gott att dricka för att orka heja fram våra Lejon.

Bilden har gubben tagit från St Gallen, Schweitz.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar