Om mig

Mitt foto
En kvinna och vårdassistent i sina bästa år. Försöker sätta en guldkant på varje dag genom att vara kreativ, nyfiken och positiv. Vill tro att man kommer långt med det. Följ gärna med i min enkla vardag om du har tid och lust.

söndag 22 maj 2011

Söndag- i arbetets tecken


Vaknade och kände att den här dagen blir bra fastän den var vigd åt arbete. Började med att olja in det sista på kryddbordet och så här blev slutresultatet. Själv är jag mycket nöjd, nu fattas bara själva kryddorna men det går att använda till så mycket annat. Tycker så bra om det att det kommer att få flytta in till hösten. Med ångan uppe oljade jag in ett trädgårdsmöblemang också. Terassen är också i stort behov av ytbehandling men få se när det blir.
Så har jag rättat till gräsmattskanter och skyfflat och öst som en riktig karl. Är illa rädd att det kommer att kännas av i morgon. Senast jag var igång på det sättet var jag så yr i bollen morgonen därpå att jag bokstavligen gick in i väggen. Det är nåt i nacke som täpper till tror jag och en omgång hos massören vore inte så tokigt. Har förberett gubben på att här ska masseras för hans del än i kväll ifall han vill se att jag kommer mej upp till jobbet i morgon. Senast i fredags skulle jag hjälpa honom med att lyfta en moped som skulle servas. Den var ju skittung och jag tog i för kung och fosterland men ändå fick Erik komma till undsättning. Konstigt sa jag, senast idag tittade jag på mina armmuskler i spegeln och jag tyckte faktiskt att de var hyfsat stora. Stor kropp, liten motor hade gubben då mage att häva ur sej. Sånt säger man inte ostraffat hos oss och jag kommer att ha det i bakhuvudet och hämnas vid tillfälle.
Har äntligen fått målat färdigt ett beställningsarbete och är så nöjd att jag fick ändan ur vagnen till sist. Har inte fått nåt godkännande ännu men jag kanske visar det nån dag. Det blev målat sent i går kväll och faktiskt så är de flesta målningar jag gjort här hemma målat sena lördagskvällar. Det måste vara nåt magiskt med dem. Nu har jag en ny ide som rullar runt i skallen så få se om jag får det på papper snart. Härligt att känna inspiration, har så länge varit utan den.
Snart ska ungarna ställa sej för den sista skolveckan och nu ska mycket tillbaks till skolan för den här veckan ska det städas och ställas i ordning för utställningen nästa fredag till söndag. Det blir en intensiv helg för pojkarna men de orkar säkert det sista. Så är det examen på måndagskvällen efteråt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar