Om mig

Mitt foto
En kvinna och vårdassistent i sina bästa år. Försöker sätta en guldkant på varje dag genom att vara kreativ, nyfiken och positiv. Vill tro att man kommer långt med det. Följ gärna med i min enkla vardag om du har tid och lust.

torsdag 19 maj 2011

Tandläkarens väntrum


Mitt årligt återkommande tandläkarbesök var idag.
Det gick faktiskt en fem sex år som jag var utan tandläkare och visste inte riktigt vart jag skulle vända mej. Sen öppnades en ny mottagning i Kronoby och jag gjorde slag i saken och beställde tid. Så dit har jag gått nu tre år tror jag det är och det ångrar jag inte. Supertrevlig tandläkare och lugn och försiktig och den som ska ha ärende i min mun ska va precis så. Så är det då hennes väntrum. Det är banne mej det snyggaste väntrum jag satt min fot i. Snyggt och modernt i svart vitt och rött. Den läckraste svarta lädersoffa med fåtöljer och när jag sjunker ner i soffan och tar en av alla inredningstidningar som där finns att läsa, jag då känner jag mej hemma. Skön musik spelas och en stor tv skärm visar bilder från olika vackra resemål. En enorm vit orkide´ full av blom stod på bordet idag. Vilken dag som helst skulle jag byta ut mitt vardagsrum mot detta. Sen i själva mottagningsrummet är det röda läder tandläkarstolar. Lite lyx i vardagen känns det som och att det sen kostar en del själva besöket kanske inte gör så mycket. Nu hade jag faktiskt två små hål så det blir ännu ett besök.
Efteråt brukar jag besöka gravgården som ligger en bit därifrån. Där är min målarvän begraven sen snart tre år tillbaka. Jag brukar tyckat att det är ett sånt fint ställe då ån rinner förbi där och björkarna står ståtliga. Tror att hon gärna hade suttit där vid åkanten med akvarellblock, färger och penslar. Vi skulle ha haft så mycket att prata om hon och jag.
I kväll har festbaket kommit igång. Gjorde småbröd på ett recept jag hittat i en tidning men är det inte konstigt när det aldrig börjar se ut som på bild? I och för sej såg mina kakor riktigt bra ut men inte som på bilden. Hoppas nu bara att de är ätbara.

2 kommentarer:

  1. Tack för din fina kommentar!

    Tandläkare, hu...rena skräcken! Men tänk så pedagogiskt dem hade kunnat göra väntrummet och undersökningsalen.

    Trevlig helg! :)

    SvaraRadera
  2. Avskyr också tandläkarbesök men har hittat en tandläkare som känns som en "mamma" mjuk och trygg :-) Väntrummet är dock tom värre än vårt vardagsrum..

    SvaraRadera