Om mig

Mitt foto
En kvinna och vårdassistent i sina bästa år. Försöker sätta en guldkant på varje dag genom att vara kreativ, nyfiken och positiv. Vill tro att man kommer långt med det. Följ gärna med i min enkla vardag om du har tid och lust.

lördag 18 juni 2011

Grillfest


I dag var det dags för den årligt återkommande grillfesten vid Essehemmet där min farmor bor. Farmor har varit med sex gånger och jag tror det är fyra som jag varit med. De inneboende får bjuda med någon eller några.
Det dukas med långbord ute på gräsmattan och bjuds på grillat kött och korv, sallad och bröd och efteråt kaffe med kakbit. Spelmän är där med fioler, dragspel och lite annat och det blir en hel del allsång. T.o.m vitsar får man höra.
Det är en härlig tillställning och idag hade vi riktigt trevliga bordsgrannar som vi redde ut släkten med som man ju gör när det är fråga om äldre folk och annars bara trivdes. Tur med vädret har vi haft varje år och om än det blåste svala vindar idag så blev det riktigt varmt före det var färdigt.
Jag är så glad att jag kan delta med farmor och hjälpa henne när hon inget ser. Vet att det är värdefullt för henne.

På tal om värdefullt så sa Erik i dag när han tog fram saften gubben hade köpt att visst brukar "gambämommo"ha den här saften också?
Kommer du ihåg det också sa jag, vet du vilken rikedom du har som kommer ihåg små detaljer från "gambämommos" Erik tittar på mej och säger: Ja jag hör riktigt hur det skramlar i pengapungen!
I dag är han för ung för att förstå vikten i det men en dag kommer han att sätta värde på det.

Eftersom vädret är smått kyligt så blir det en innekväll med hyrda filmer som vi hämtat. Gubben bjöd på lösglass på gågatan och jag kollade skyltfönster. Stod och dregglade utanför Noolans fönster och småsuckade. De har så underbart vackra kreationer. En dag...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar