Om mig

Mitt foto
En kvinna och vårdassistent i sina bästa år. Försöker sätta en guldkant på varje dag genom att vara kreativ, nyfiken och positiv. Vill tro att man kommer långt med det. Följ gärna med i min enkla vardag om du har tid och lust.

söndag 5 juni 2011

Sköna söndag


Denna söndag har varit en riktig behöva dag. Med rejäl sovmorgon och ett långsamt uppvaknande. Gick en runda i trädgården efter morgonkaffet och konstaterade att en kall vind blåste fast solen sken från klarblå himmel. Hittade ett skyddat ställe bakom garaget och tog med en stol dit och lapade sol en timme.
Eftermiddagen till ära lapades ännu mera sol på terassen och det var tyst och stilla, njuter när inga bilar kör rundor av enbart nyfikenhet. Gräsmattan är nyklippt och det syns knoppar av Irisen, en buske jag njuter kolossalt av sommar efter sommar. T.o.m maskrosorna kan vara fina bara man ser på dem på rätt sätt men inte vill jag för det ha gräsmattan full av dem.


Har plockat lite ogräs i rabatterna och konstaterat att vissa växter måste flyttas för att fylla ut tomrum och medel mot ohyra inskaffas,det kryllar av löss på mina Veronicor och Jasminen mår heller inte så bra. Men det ena äppelträdet som är precis full av blom ser ut att trivas bra fast det är alltför tätt. Humlorna har gjort ett fint dagsverke där idag.

Så till nattens finfina tv program som jag satt och tittade på allt till slutet. Det var material från en turne´ som gjordes 1972 och som inte visats tidigare. Härligt att se en ung Cohen med samma melankoli, samma ödmjukhet och omsorg om sina medmänniskor. Jag har sagt det förr och säger det igen, världen vore en bättre plats om alla var lite som denna lilla välklädda gentleman.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar