Om mig

Mitt foto
En kvinna och vårdassistent i sina bästa år. Försöker sätta en guldkant på varje dag genom att vara kreativ, nyfiken och positiv. Vill tro att man kommer långt med det. Följ gärna med i min enkla vardag om du har tid och lust.

torsdag 16 juni 2011

Hallå i kylen


Det går otroligt mycket mat hos oss nu. På två personer i vinter har vi klarat oss fast det blivit tomt i skåpen, alltid har man hittat nåt att röra ihop som ibland nästan varit oigenkännligt. Men nu med två karlar till i huset hinner jag inte bära hem så mycket som det går åt. Så i kväll hade vi en lite halvrolig meny som också ska räcka till i morgon på arbetet. Krisar det då ännu finns ägg att tillgå så nog blir vi mätta i morgon också. Hade faktiskt tänkt handla i kväll, tyckte det borde göras en ordentlig kastrull med potatis men vädret var så fint så det blev uppskjutet tills i morgon. Men då finns inga ursäkter för nu finns bara havregryn kvar och de lär jag ska få äta själv. Men som sagt, det tar en stund före jag kommer in i det nya systemet.


Regnet lyser med sin frånvaro så i kväll efter att vi haft besök av goa mamma och Hasse så bar jag några kannor vatten på mina perenner. De är för övrigt fulla med ohyra och varje gång jag är till stan glömmer jag köpa medel så snart är stammarna mera svarta än gröna, gulligt jag vet.

Patrik är i båten på Esse ån och fiskar och mormor lovade ta hand om eventuell fångst och det tackar vi så hjärtligt för. Att ha fiskeintresserade familjemedlemmar går inte ihop med mor i huset som vägrar låna ut stekpannan att göra kattmat i. Då får de se till att jag får en ny istället. En gång var jag faktiskt med till Strandcamping när de skulle köpa färdigrökt och när vi körde hem satt jag med vindrutan nervevad och näsan ute hela vägen hem. Så kan också tilläggas att på lördagens bröllop vi var bjudna på serverades lax till förrätt och lax till varmrätt, så vad åt jag då? Två portioner efterrätt och en STOR tårtbit!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar