Om mig

Mitt foto
En kvinna och vårdassistent i sina bästa år. Försöker sätta en guldkant på varje dag genom att vara kreativ, nyfiken och positiv. Vill tro att man kommer långt med det. Följ gärna med i min enkla vardag om du har tid och lust.

måndag 27 juni 2011

Stora bärkakan


Midsommaren är förbi och en ny arbetsvecka på gång. Klart att det då ska va soligt och varmt och man får svettas riktigt ordentligt under hängselbyxorna så man nu bara inte glömmer att man är en sketen metallarbetare. Men ni som har semester så hoppas jag verkligen att ni njuter och inte kutar omkring med en massa måsten, det är liksom inte vitsen med semester, tro mej.
Bara så att vi inte ska få för kallt inomhus här hemma la jag i gång ugnen för kakbak i kväll. En superbra kaka när man ska ha lite mera gäster är stora bärkakan. Vill man kan man servera med vaniljsås eller glass, passar bra när kakan är full av bär. Här kommer receptet:

6 ägg
6 dl socker
4 dl smält smör
1 liter vetemjöl
5 tsk bakpulver
3 tsk vaniljsocker
3 dl mjölk (vatten går lika bra)

Vispa ägg och socker och tillsätt smöret. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och tillsätt i smeten varvat med vätskan. Bred ut i en långpanna och häll över mycket bär (jag använde hallon och blåbär).
200 grader i ca 40 minuter.

Efteråt hängde jag i gungan med en kaffemugg och tidning och väntade hem Erik från jobbet. Inbillar mej fortfarande att jag ska va hemma så mycket som möjligt för att få träffa ungarna. Erik kom hem och satt faktiskt en stund med mej och pratade sen for han in, ringde en kompis och ställer sej nu iväg igen. Patrik har varit på shopping till Kokkola och förnyat klädgarderoben så han var ännu inte hemma när gubben och jag slutade för dagen. Men han kom hem, visade vad han köpt och åt sen for han för att se fotbollsmatch och hade själv träning efteråt. Han tog med byteskläder och sa att han duschar där så stör han inte sen han kommer hem. Det borde då betyda att honom ser jag inte mer av idag utan med lite tur en stund i morgon i stället. Helt naturligt beteende men att komma ifrån att jag borde finnas tillhands här hemma är svårt. Vill ju så gärna ha en stund med dem varje dag om det bara finns möjlighet.
Det blir en tur ut i trädgården än i kväll för att vattna lite, det mesta bockade när jag tog en tidigare runda.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar