Om mig

Mitt foto
En kvinna och vårdassistent i sina bästa år. Försöker sätta en guldkant på varje dag genom att vara kreativ, nyfiken och positiv. Vill tro att man kommer långt med det. Följ gärna med i min enkla vardag om du har tid och lust.

måndag 6 juni 2011

Sommarmåndag


Så kom den då äntligen sommarvärmen och ljumma vindar. Jag som för ögonblicket känner mej tillfreds med tillvaron och har lite "världen färdig" känsla förstår att njuta av stunden. I morgon kan nämligen känslan vara en helt annan men det tar vi då.
Så jag har spankulerat runt i trädgården med händerna på ryggen och bara tagit till mej skönheten som finns i allt liv just nu. Stod en lång stund och bara tittade på humlorna som febrilt jobbade på i äppelblommen. De har bråda dagar nu och jag ska minnas att skänka dem en tanke här på sensommarn när jag sitter och mumsar på saftiga äpplen.
Så tog jag min dagliga tupplur i trädgårdsgungan och det är verkligt rogivande. Försök att bara lägga dej en stund i den och det finns ingen återvändo, du vaggas till sömns på studsen.
När jag senare satte mej yrvaket upp började jag tänka på en halvfärdig tavla som jag haft stående. Att måla utomhus är det bästa jag vet så jag drog fram målargrejerna och satte igång. Slutresultatet ordar jag inte så mycket om, det är bara fritt taget ur luften. Huvudsaken att se färger flyta över pappret, terapi kallas sånt.
Värmen lär ska stanna hela veckan ut och det är bra för oss som ska delta i Nice Run på onsdag kväll. Pickniken efteråt brukar ibland bli en kall historia när man ska sitta i gräset och äta men i år kan det faktiskt bli riktigt behagligt. Behagligt skulle jag däremot inte kalla t shirten vi fick idag ämnade för just detta tillfälle. Jag sa när jag såg det enorma tygstycke till t shirt jag fick att i sommar ska jag fara med familjen och tälta. Vi behöver bara sätta en pinne som håller uppe t shirten så ryms vi alla fyra under den. Eller så spänner jag den som en segelduk över terassen som solskydd. Fruktansvärt och jag tänker absolut inte skämma ut vare sej mej eller firman med tygstycket. Nån måtta får det väl ändå vara.

1 kommentar:

  1. låter som om vi fått STORA tröjor till onsdag!Kanske de går att använda som nattlinne...Ja nu ska vi bara njuuta av denna underbara sommar vi har just nu!

    SvaraRadera