Om mig

Mitt foto
En kvinna och vårdassistent i sina bästa år. Försöker sätta en guldkant på varje dag genom att vara kreativ, nyfiken och positiv. Vill tro att man kommer långt med det. Följ gärna med i min enkla vardag om du har tid och lust.

tisdag 9 augusti 2011

Afro?


Har besökt frissan idag och fått mej en lite nyare look, inget märkvärdigt men att inte behöva ha hårslingor i ögonen mera är en fördel. Sa åt frissan att nästa gång ska jag ha lite slingor och färg också, lite som ett höstlöv kanske, allt för att dölja det där envist silvergråa som sticker upp lite här, lite där. Så enerverande varje gång man ska spegla sej( det gör jag ju mest hela tiden) att se hur de riktigt bländar en från skenet av lysröret.
Frissan började då undersöka mina grå lite närmare och sa att de alla, ALLA gråa stråna var som afrohår. Krulliga gråa strån som håller på att invadera skallen på mej.
Ve och fasa! ser mej själv sitta på Esselunden med plattången i högsta hugg!


Mina trillingkusiner blir 21 år idag.
Fattar inte vart åren tagit vägen. När deras mamma blev sjukskriven tog jag över som avbytare med min morbror. Mjölkade kor, mockade dynga, delade ut hö, skurade flugskit och stod och grät i tomma bås när nån ko åkte iväg tll slakt. Olga, den svartvita i hörnet fällde jag mest tårar över.
Det var troligtvis den bästa arbetsplats och chef jag nånsin haft. Att cykla iväg tidigt på morgon i -20 graders kyla och få komma in och värma kinderna upp efter en komage är det inte mycket som slår. Att sen få arbeta med den roligaste morbror man kan ha gjorde att timmarna i fähuset morgon och kväll alltid kommer att finnas med mej.
Minns ännu dagen när trillingarna fick komma hem från sjukhuset. Hur mormor och jag stod på verandan och såg när det lyftes tre bärkorgar ur bilen och hur känslorna bubblade över hos mormor (trillingarnas farmor). Den första tiden hjälpte jag till där varje dag så gott jag kunde med nappflaska och blöjbyte. När en var färdig var det bara att fortsätta till nästa och det tog liksom inte slut.
När jag sen efter lite mer än ett år själv skötte om Patrik på BB kom en barnmorska och frågade hur många jag har där hemma från förr för hon hade sett att jag hade "handalag" med pojken. Då fick jag berätta om min "praktikplats" med trillingpojkarna.
Grattis Anders,Tobias och Christofer!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar