Om mig

Mitt foto
En kvinna och vårdassistent i sina bästa år. Försöker sätta en guldkant på varje dag genom att vara kreativ, nyfiken och positiv. Vill tro att man kommer långt med det. Följ gärna med i min enkla vardag om du har tid och lust.

onsdag 17 augusti 2011

Spa avdelningen


Så sitter jag här, nöjd med mej själv och nyduschad.
Vår lyxiga spa avdelning bestående av bastu och dusch är putsad från golv till tak och har doft av såpa och klor. Men nog prövade det tålamodet än en gång. När jag kom till duschskåpet var jag som en ilsken hynda och gubben fick komma till undsättning.
Den som kommit på ide´n om duschskåp borde få första pris i dårskap men det betyder väl att vi fick andra plats som varit så korkade och köpt eländet.
För det första så är det så gott som omöjligt att hålla rent i alla spår och skrymslen. Jag får stå på alla fyra med en tandborste och gnugga frenetiskt. Sen håller hela eländet på att ramla ihop och dörrar hänger snett mellan det att gubben skruvar fast dem och tycker det är med det bästa vi har.
Vet inte hur många gånger jag sagt att det här är sista gången jag putsar det för nu ska det in nåt annat.
Men nu står det där skinande rent med dörrarna på plats, än en gång.

Bastun står också ren och färdig att värma frusna kroppar när höstmörkret faller. Vi är inga bastubadare under sommaren, då är hela vårt hus som en bastu.
Men oj vad skönt att sen sitta och mysa på bastulava. Nu låter jag som en inbiten bastubadare men om sanningen ska fram är jag lika dålig på det som jag är med sommarvärmen. Det är just det här när jag får stiga in i den varma bastun som är höjdpunkten och sen sitter jag och suckar belåtet och känner hur gott värmen gör. Allt tills jag känner hur pulsen börjar slå i ena örat, efter si så där 15 minuter. Då är det att inte utmana ödet utan ta sej ut i duschen illa kvickt. Om jag mot förmodan utmanar ödet, ja då kan det sluta med att jag ligger på golvet med fötterna upp på wc stolen och bannar mej själv för att jag inte lärt mej än.
Så bastubad? Ja tack, med måtta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar