Om mig

Mitt foto
En kvinna och vårdassistent i sina bästa år. Försöker sätta en guldkant på varje dag genom att vara kreativ, nyfiken och positiv. Vill tro att man kommer långt med det. Följ gärna med i min enkla vardag om du har tid och lust.

lördag 13 augusti 2011

Nöjd


Det känns som om jag fått mycket gjort idag.
Jag har alltid mera energi när det blir lite svalare. I och för sej har det varit rejält varmt idag men luften har hur som helst varit svalare. Så är det ju så att när man arbetar och har mycket att stå i med går det inte att spara upp allting till nästa dag utan ska man få det gjort gäller det att göra det på studsen.
Vinbären är i frysen och de gamla kvistarna bortansade. Äppelträden har fått mera stöd för de blir bara tyngre och tyngre av äppeldingnande kvistar. Krukor med halvdöda sommarblommor bortrensade och lagt på vinterförvaring. Blombänken som jag rev upp har blivit igenfylld med stenar och det blir riktigt bra bara vi får några stenar hem ännu.
Kryddbordet som Erik gjorde till mej i våras har fått förlängd säsong genom att det flyttat in i köket för förvaring av diverse prylar. Tycker det är alltför snyggt för att gömmas bort på nåt förvaringsställe. Så har vi ju ett enormt stort hus :) så en massa möbler ryms in hos oss.


Det är så här jag njuter av mina pojkar. Tillsammans i en diskussion om nåt gemensamt intresse.
Rekryten tyckte hans hår var alldeles för långt och for över örat så här senare idag trimmade jag till det igen så skallen nästan lyser genom hårstråden. Men så vill han ha det. Frågade av Erik om han ställer sej i kö när han kom och titta på. Aldrig i livet!
Han hade i ett svagt ögonblick tänkt klippa sej i sommar men det blev inte av så nu har han övat med hårband hela sommaren för att ha det i skolan när de håller på med maskinerna. Inte bra om håret fastnade i nån maskin. Ibland kan jag tycka att hans hår är så fint men andra gånger vill jag få spader av att hans långa hår finns överallt. Ibland vet jag inte vem som fäller mera hår, Zeb eller Erik.

Senare i kväll är det tänkt att gubben och jag ska på utfärd. Få nu se hur det blir. Han har varit fastklistrad vid tröskan så gott som hela dagen. Tydligen är det lite mer än en vanlig service.


Den här gulliga krabaten bände jag just loss från hunden. Första jag sett i år. Härligt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar