Om mig

Mitt foto
En kvinna och vårdassistent i sina bästa år. Försöker sätta en guldkant på varje dag genom att vara kreativ, nyfiken och positiv. Vill tro att man kommer långt med det. Följ gärna med i min enkla vardag om du har tid och lust.

söndag 22 januari 2012

Hatchi


Söndagen till ära har vi sett filmen Hatchi.
Har bara sett halva filmen två gånger förut men fick den bandat i sin helhet här en dag från Canal+.
Det här är en film baserad på verklighet och den mest gripande för hundvänner som jag. Att sen den ursnygge Richard Gere också är med gör filmen så  sevärd.
Hatchi som är en japansk Akita hittas som valp på en järnvägsstation och tas omhand av Parker (Gere) och ett livslångt kärleksförhållande tar sin början. Hatchi väntar på sin husse varje dag på stationen när arbetsdagen är slut. En dag kommer inte Parker mera för för han har dött i en hjärtattack på arbetet men Hatchi kommer troget till stationen varje dag i nio år efter husses död. Så otroligt gripande och en riktigt snörvelfilm. Får ni chans att se den här så gör det, den är så sevärd.


Så sorgligt att se en haltande smutsig och gammal Hatchi komma till stationen och vänta på sin husse förgäves. Här blöder mitt hundhjärta.


1934 restes en bronsstaty upp på stationen där han troget väntade. Den riktiga Hatchi finns också uppstoppad på ett museum i Japan.

1 kommentar: