Om mig

Mitt foto
En kvinna och vårdassistent i sina bästa år. Försöker sätta en guldkant på varje dag genom att vara kreativ, nyfiken och positiv. Vill tro att man kommer långt med det. Följ gärna med i min enkla vardag om du har tid och lust.

lördag 7 januari 2012

Vår vackra vintervärld


Kallt kallt men otroligt vackert har vi haft idag.
Jag har typ frusit hela dagen sen vi kom hem från vårt matinköp och har eldat i spisen och suttit i bastun. Sockor och stickad tröja är det som gäller. - 22 visade termometern när jag öppnade gluggarna i morse men så är det extremt kallt på sovrumsänden. Det går alltid en froststråk över gräsmattan här när första frosten lägger sej om höstarna.
Annars har en bedövande slöhet suttit i oss alla idag och vissa av oss har sovit bort nästan hela dagen bara för att stiga upp och äta lite. Tydligen är det tufft att bli civil.
Men nu till kvällen är det som om alla kvicknar till och ungdomarna droppar väl av här en efter en. Själv känner jag hur mitt kreativa jag vaknar till liv och troligtvis söker jag ännu på småtimmarna fram papper och penslar.
Har varit riktigt roligt att duka bordet för 4 idag och har verkligt kännt mej tacksam att få ha de mina runtomkring mej. Just nu hörs det hela tiden om sjukdomar och elände och jag sänder en tanke till arbetskamrater och vänner som har det jobbigt. Så mycket som känns orättvist och vi borde verkligen inte gnälla över små saker och bagateller. Men människan funkar ju så, för sent inser man hur tacksam man borde vara och hur bra man egentligen har det.
Patrik var också bekymrad över en stugkamrat som mist sin mormor och morfar i en husbrand strax före jul och en annan som hade en kompis med cancer som hade svårt att få en benmärgsdonator. Livet är också tufft för de unga som tycks ha allt framför sej.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar