Om mig

Mitt foto
En kvinna och vårdassistent i sina bästa år. Försöker sätta en guldkant på varje dag genom att vara kreativ, nyfiken och positiv. Vill tro att man kommer långt med det. Följ gärna med i min enkla vardag om du har tid och lust.

måndag 15 september 2014

En måndagsmorgon


Jag har verkligen inget att klaga på just nu.
Måndag morgon och jag kan krypa ner i den varma sängen igen när de andra åkt till sina arbeten. Borrar ner mej och hör surret från diskmaskinen i köket och snarkningar från Zeb som ligger bredvid på golvet. Inte bråttom någonstans, inte bråttom med någonting alls.
Så småningom efter att ha slumrat en stund blir det hur som helst till att stiga upp. Zeb vill ut och jag drar för första gången i år mössan över öronen och söker efter handskar.
Solen håller visserligen på att stiga men tidigare på morgonen visade temperaturmätaren - 1 grader.
Före vi är tillbaka har jag förstås alldeles för varmt. Men det är skönt att ordentliga höstvibbar känns, Njuter för fulla muggar av ännu en "ledig" vecka.
Gör upp eld i pannrummet och går in för att värma en tekopp, förra veckans förkylning sitter ännu nånstans där långt bak och ruvar.
Bara det blir lite varmare och daggen torkat upp något så när ska jag bege mej ut igen. Sista persiljan ska in och zucchiniplantorna rivas upp. Enstaka sommarblommor kasseras och gräset trimmas.
Så ska jag skura flugskit (igen) i uterummet. Hoppas nu på ordentliga minusgrader om nätterna så de dör flugeländena.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar