Om mig

Mitt foto
En kvinna och vårdassistent i sina bästa år. Försöker sätta en guldkant på varje dag genom att vara kreativ, nyfiken och positiv. Vill tro att man kommer långt med det. Följ gärna med i min enkla vardag om du har tid och lust.

söndag 21 september 2014

Ingen vanlig dag


Nej det är verkligen ingen vanlig dag.
För i dag är det Leonard Cohens 80 års dag. Och eftersom jag aldrig har kommit honom så här nära i verkligheten utan det som minst har varit ett par meter emellan oss så gör man helt enkelt en bild som tilltalar en själv.
Jag har bidragit till en gåva åt honom från världens alla fans. Vi har samlat in pengar till ett projekt på ön Hydra i Grekland där han tillbringade sin tid med att skriva låtar främst på 60 och 70 talet.  Där vid en gångväg med vy ut över havet har en arkitekt gjort en modell på en stenbänk modell större där det också kommer att finnas nån form av minnesplatta för att hedra jubilaren. Har fått se ritningen och det ser riktigt bra ut. Nu lär det ska vara pappersarbete kvar och lov och tillstånd. Men senast framåt våren ska bygget komma igång. Så mycket pengar har samlats in så det räcker till skötsel av stället och eventuellt till någon organisation som står Leonard nära hjärtat.
Känns väldigt bra att få vara en del av allt detta och mitt mål är ju förstås att en dag kunna sätta mej ner på den bänken, blicka ut över ett hav med solnedgång och känna tacksamhet över mannen som förde musiken på riktigt till mej.


Läste i en intervju med honom att det vanligtvis inte firas så mycket i hans familj och han trodde inte att den här dagen heller skulle uppmärksammas särskilt. Men han funderade om han skulle ta och röka en cigg, som han inte gjort på många år, kände ett verkligt sug efter det.
Jag säger bara det, ta dej du en cigg, det är du värd.


Det som säkert lägger sordin på dagen är att hans syster Esther dog för bara nån vecka sen och av vad jag förstått så har de stått varandra nära och Esther har stöttat honom i allt.


Jag är stolt över dessa bilder som jag tagit på Sonera stadion för ganska exakt 2 år sen.
Det finns nånstans en text där det står att fotografierna från den konserten är tagna av Lorca Cohen (hans dotter), Anette Söderman och två andra. Det är sånt jag sträcker på ryggen lite extra av.

Leonards stora dag firar jag själv med att lyssna på hans musik och höja en skål för mannen med det stora ödmjuka hjärtat. Som verkar vara ålderslös och trivs bäst med att vara på turneer, det är där på scenen hans liv finns. Att framföra sina sånger för en hänförd publik i alla åldrar.


Med önskan om ännu många glädjefyllda år, hälsa och kärlek.

2 kommentarer:

  1. Jag lyfter på hatten för jubilaren å drömmer mej tibaks å njuter av hans musik ! Mamm

    SvaraRadera