Om mig

Mitt foto
En kvinna och vårdassistent i sina bästa år. Försöker sätta en guldkant på varje dag genom att vara kreativ, nyfiken och positiv. Vill tro att man kommer långt med det. Följ gärna med i min enkla vardag om du har tid och lust.

onsdag 10 september 2014

Soffan


Morgonens bilder har ingenting med texten att göra men var med kameran ner till ån i lördags och tyckte det var rätt vackert där då.
Dricker varm svartvinbärssaft med honung, gnuggar sömnen ur ögonen för att försöka komma igång.
Natten har varit obekväm kan man säga. En irriterande hosta har hemsökt mej i natt och för att gubben stackarn som måste arbeta skulle få sova tog jag kudden och täcket och smög i väg ut till vardagsrummet. Tror jag aldrig har upplevt att soffan varit så obekväm förr, det går ju hur bra som helst att däcka där dagtid. Måste försöka bädda upp mej i huvudändan så emellanåt hade jag tre kuddar ibland bara en. Jag som ska sova på magen med armarna under kudden kan inte påstå att jag hittade den bekväma och avslappnande sovställningen i en soffa som är smal, för kort och lutar en aning. Annars lär vi ska vara toppmoderna här i huset nu för höstens soffor ska vara lädersoffor och ju mer slitna och nötta de är desto bättre. Vi har fått nött ner vår så pass att vi har åtminstone ett ordentligt hål i den och jag gav tummen upp åt gubben häromdan och sa att nu sparar vi rejält som inte alls behöver nån ny soffa ( jag har väl tjatat i ett par år om det nu) utan nu är vi mitt i smöret liksom.
Nåja jag hörde klockan slå tolv, ett och tre och fem var gubben uppe i köket och slamrade med kaffebryggaren. Då hade jag försökt ligga åt båda hållen, svängt mej otaliga gånger (hålet har säkert blivit större under natten) försökt sitta och sova och jag t.o.m var nere på mattan ett tag. Tänkte att kan beväringarna sova på bara ett tunt underlag i skogen så kan väl jag ligga på ett golv. Det kunde jag inte.
Sen jag fått alla iväg till jobbet tog jag mej en skön tupplur i min egen säng. Bredde ut mej precis som jag ville och hostade högt och ljudligt. Men nu ska det sägas att jag känner mej rätt konstig i huvudet och kroppen känns som om den var skadeskjuten. Får börja med en promenad i dimman med hunden för att försöka få nån ordning på dagen.
Vissa nätter blir man bara tröttare av.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar