Om mig

Mitt foto
En kvinna och vårdassistent i sina bästa år. Försöker sätta en guldkant på varje dag genom att vara kreativ, nyfiken och positiv. Vill tro att man kommer långt med det. Följ gärna med i min enkla vardag om du har tid och lust.

fredag 12 september 2014

Studie


Tänkte att vi i kväll skulle ta en studie i vår äppelodling.
Det här trädet som jag inte har nån aning om vad det heter har vi kvistat upp i kväll.
Det har varit stört omöjligt att få en pingisboll genom lövverket tidigare men nu kunde man få en hel mommo igenom.


Ja det såg ut ungefär som det här och Blomqvist skulle slita sitt hår om han såg hur vi låtit familjeträdet växa. Men vi har en gång tidigare sågat ner hälften av kvistarna och det bara växer och växer. Men det här har just börjat leverera mogna äpplen så det tar en stund före det är tömt.


En smärre skillnad är det allt.
Det att vi skulle kvista upp äppelträdet engagerade halva Dzässa och svärmor som ska vara värst hon var dit upp i toppen med sågen i högsta hugg. Sen var det barnarbetskraft när vi slängde kvistarna i traktorkärran och gubben körde det till skogs. Men det ska sägas att det är bra med många ögon för att hitta de rätta kvistarna som ska bort.


I dagarna har det gjorts äppelmos och äpplen har också landat i saftmajan med aronia jordgubbar och vinbär.

2 kommentarer:

  1. Det där "halva Dzäzza" är välkommen till stan. Vi har ett äppelträd som borde ha gallrats ur för fem år sedan. Lien är bästa redskap. Eller motorsåg.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja vi är bra på det här att hantera sågen när vi väl kommer oss till det :)

      Radera