Om mig

Mitt foto
En kvinna och vårdassistent i sina bästa år. Försöker sätta en guldkant på varje dag genom att vara kreativ, nyfiken och positiv. Vill tro att man kommer långt med det. Följ gärna med i min enkla vardag om du har tid och lust.

torsdag 11 september 2014

Förälskad


Det bor en fårfarmare i mej!
Det har jag vetat hela tiden fast jag aldrig ägt ett får och knappt rört vid ett. Men ni som följt mej vet att jag ibland dillat om både får och alpackor.
Inte så väldans långt härifrån finns en hage där det går en skock med får och jag saktar alltid ner farten där när jag kör bil för att hinna beundra. I sommar har det också varit ljuvliga lamm där som nu har vuxit upp.


För en stund sen var jag med Zeb på länk och vår slutdestination blev vid fårhagen.
När vi stod där och beundrade kom ägarinnan och hon sa att det bara är att gå fram och klappa dem.
Så nu har jag stått på knä och kliar en massa får mellan ögonen och de är bara för ljuvliga individer. Bara på den lilla stunden jag var där kunde jag märka tydliga personligheter. Det fanns riktiga kelgrisar och de som var mera avvaktande.


T.o.m en så skygg som ägarinnan inte sluppit och klia kom fram till mej och snusade på min hand. Det såg hon som ett tecken på att jag passar med får och det tyckte naturligtvis jag också!
Zeb verkade också gilla läget och han höll sej ganska lugn inför de nya individerna men så var där också en annan hund som han kanske var mera intresserad av. Men han kunde bli en riktigt duktig vallhund.


Ullen skulle klippas på flera av dem ännu och jag blev lovat ull av de mörkare fåren för att kunna blanda med Zebs hår som jag sparat för att spinnas till garn.
Dessutom finns det möjlighet att låna får över sommaren för den som bara har möjlighet sommartid att ta hand om dem eller helt enkelt prova på.
Ja ni förstår att det är nåt jag skulle vilja haka på, jag som drömmer om en egen fårfarm.


Så ser ni mej hängandes med får en tid framöver nu så vet ni att det bara beror på att jag är vansinnigt förälskad i de små liven.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar