Om mig

Mitt foto
En kvinna och vårdassistent i sina bästa år. Försöker sätta en guldkant på varje dag genom att vara kreativ, nyfiken och positiv. Vill tro att man kommer långt med det. Följ gärna med i min enkla vardag om du har tid och lust.

lördag 17 oktober 2020

Lördag

Blev en riktigt hygglig dag trots att det lovats regn. Vi for på cykeltur från morgon och körde olika skogsvägar, till och med vägar jag ännu inte vetat om men gubben tycks ha allt sånt på klart. Vi kom till ett hus där jag vet att det finns en lapphund och vilken tur att frun i huset stod i hagen beredd att gå på promenad med hunden. När det kommer till just lapphundar gör jag lite vad som faller mej in och jag svängde in på gårdsplanen och presenterade mej. Med hjälm på huvudet är man aldrig sej riktigt lik. Och en sån fin tik som kom emot mej och precis som alla andra lapphundar la hon sej på rygg och ville bli kliad på magen. Enorm härlig päls hade hon denna tio åring och vi fick ett riktigt fint samtal med husfolket. Ibland är det så bra att vara impulsiv.

Nu är mörkret verkligen över oss och jag samlar på mej ljus lite här och där. Dessa på bild är från dagen jag var med Lotta till Sunds. Då köpte jag också årets första glögg och en burk fikon / lakrits marmelad. Marmeladen tänker jag spara till närmare jul men glöggmyset börjar väl redan i november kan jag tänka mej.


Nu bränner jag ljus under dagens alla måltider. Mysigt att tända ljus från morgon och dricka kaffet i lugn och ro.

Bonzo har verkligen fått öva på att skaka galler i dag för på eftermiddagen drog vi iväg igen. För att provligga sängar i ett par butiker och kom hem med offert på två stycken. Jag har legat lågt med att nämna mera om sängarna sen vi kom hem för jag har tjatat öronen av gubben med att vi måste slänga ut den gamla som är totalt kaputt. Nu är vi åtminstone så här långt och har en vecka att bestämmas oss på till detta pris.


Bytte till ny mopp i dag och Bonzo som älskar golvmoppen fick lov att leka med den gamla en stund förrän den kasserades.


I kväll har jag bakat morotskaka och kokat lingonsylt. Druckit ett glas vin och dansat runt på köksgolvet till Lars Winnerbäck. Alltså vilken musik den karln gör! Helt annan musik än Cohen men jag har satt Lars på en nästan lika hög pedestal som Cohen. Det är inte dåligt det.

Nu sover Bonzo så det skulle gälla att passa på och läsa några sidor ur De sju systrarna, Maias bok.


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar