Om mig

Mitt foto
En kvinna och vårdassistent i sina bästa år. Försöker sätta en guldkant på varje dag genom att vara kreativ, nyfiken och positiv. Vill tro att man kommer långt med det. Följ gärna med i min enkla vardag om du har tid och lust.

lördag 3 oktober 2020

Solig lördag

Mycket får man stå ut med sa Bonzo i morse när vi vägde honom. Han har påbörjat mask kur inför vårt första veterinärbesök för vaccination och utlåtande om navelbråcket. När folket i huset har kastat ut vågen måste man ta till andra metoder.


Den här bilden tyckte Bonzo bättre om trots att jag sa att en genomborstning av pälsen skulle vara på sin plats. Torkad päls efter lek i vått gräs resulterar i vattenkammad stil. Skitgullig ändå <3


Från morgon bakade jag en äppelkaka. Bra att ha och smakade gott med en bit till eftermiddagskaffet.


Eftersom vädret var superbt och jag håller på att bli kåtabränd var jag med på att ta en utflykt till Bockabron och Bonzos första ordentliga utfärd. Vi har börjat träna koppelgående för den som inte är rädd för nåt springer i väg i blindhet och dövhet för alla faror rakt ut på vägen här och vi kan inte chansa att det går bra i längden. Folk kör som rövare här, bilister, traktorister, mopedister och cyklar med påskruvade motorer. Helt galet!


Men han blir duktigare för varje dag och accepterar trots sin litenhet. men halsbandet kliar fruktansvärt.


Han gick hela vägen ner till bron men där fanns picknickande folk och en skällande hund och det blev nästan för mycket till och med för Bonzo. Och att gå över bron det totalvägrade han och var så nöjd med att bli buren över och halva vägen till bilen sen. Trött efter alla nya intryck och konstaterande att världen är större än hemma gjorde att han sov hela vägen hem i baksätet.

Husse knäppte några foton när vi kommit över bron. Matte i sin snygga Jahti ja vahti mössa som hon tror skyddar mot både corona och älgflugor.




 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar