Om mig

Mitt foto
En kvinna och vårdassistent i sina bästa år. Försöker sätta en guldkant på varje dag genom att vara kreativ, nyfiken och positiv. Vill tro att man kommer långt med det. Följ gärna med i min enkla vardag om du har tid och lust.

måndag 5 oktober 2020

Söndag och måndag

När ungdomarna farit efter en fin eftermiddag med mat och kaffe besökte jag farmor. Tog ut henne på en tur i rullstol men kände att det blev svalare när solen sjönk, dessutom var hon väldigt trött så vi sökte oss inne igen.


Bäddade ner henne i säng och satt med henne tills det kändes lugnt och hon somnade. Hon är mej så kär denna lilla tant. Tavlan på bild förresten, den har hon målat själv i sina dar när livet ännu lekte och synen var skarp och klar.


Är man lite nere då man åker därifrån finns lyckligtvis detta energiknippe här hemma väntandes. På nån konstig vänster kom han sej upp i lepakko fåtöljen igår och var väl rätt förvånad själv. I dag har han också försökt utan resultat.


Upp i soffan kommer han sej endast med hjälp av fotpallen. Han har all rätt att vistas i våra soffor, finns inget gosigare än att få smeka mjuk päls när man tittar på tv eller kalla vinterkvällar att ha en varm hundkropp intill sej. Just nu är det mest upp och fort ner igen som gäller men jag önskar han blir lika närhetstörstande som Zeb.


I dag tog jag tag i väggarna inne i växthuset och skurade från topp till tå. Gick bra trots att där står några plantor ännu. Skönt att ha det gjort då väggarna var täckt av gröngul sössö från plantorna.


Hade ofrivillig grävhjälp i trädgården och grävaren tjöt som en stucken gris när jag satte honom i hjälpkökets diskho för att tvätta rent tassarna. Det där med vatten är riktigt läskigt.


Serien De sju systrarna har jag lyssnat på i ljudboksformat men dessa böcker lämnade så djupt fascinerande spår i mej att jag nu bestämt att jag vill ha dem i pocketform hela serien. Verkar som om andra boken som handlar om Stormsystern är slutsålt lite här och där så finns det nån som har den i pocket och vill sälja så hör av er. Pärlsystern var den första jag fick tag i så den påbörjade jag, en pocket med nästan 600 sidor så där har jag att bita i. Alla små stunder jag får tillfälle till så läser jag några sidor.


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar