Om mig

Mitt foto
En kvinna och vårdassistent i sina bästa år. Försöker sätta en guldkant på varje dag genom att vara kreativ, nyfiken och positiv. Vill tro att man kommer långt med det. Följ gärna med i min enkla vardag om du har tid och lust.

söndag 16 januari 2011

Filmsöndag



Överraskade familjen i dag med chokladmousse till efterrätt. Sällan vi har det men nu hittade jag ett bra recept i Per Morbergs kokbok och måste helt enkelt pröva. Det skulle vara 70 % choklad,grädde och äggulor så i min matvärld var det rätt okej. I botten satte jag frusen jordgubbssylt som jag kört i blendern till en slät massa. Blev otroligt bra med chokladen och den fick bra betyg av familjen.

Söndag är många gånger filmdag hos oss. Idag har vi sett filmen Avatar och lite skeptisk var jag i början, sov till och med bort några minuter. En lång film på 2 timmar och 40 minuter ca. Dessutom science fiction och där ryggar jag strax lite. Men den var riktigt bra och fängslande och troligtvis den vackraste film jag sett.
Himlakroppen- Pandora är en grönskande djungel med fantastiska livsformer. Hem för en humanoid ras Na´vi som har blå hud, tre meter långa och svans. De lever i harmoni med sin oförstörda värld. När människorna tränger allt djupare in i Pandoras djungel på jakt efter värdefulla mineraler tvingas Na´vi att strida för sin överlevnad. Mycket sevärd. Stora sonen var på bio och se den när den kom och han var också nöjd med den.

I allmänhet ger jag inte mycket för ÖT, det är mest gamla nyheter men söndagstidningen är emellanåt riktigt intressant. Som i dag tex. Ernst som designat trädgårdsmöbler och somriga tyger. Och så reserapporterna. För mej som har inte har råd att resa långa vägar är det intressant att följa med så här. Har tänkt att jag borde klippa ut och spara för om jag bara får vara med så har jag nog tänkt se lite av världen med egna ögon också. Men till dess kunde jag bläddra och drömma mej bort.
Det var skrivet om Ligurien som ligger i norra Italien. I fjol i maj hade jag haft möjlighet att tillbringa två veckor där med Esa Tiainen och andra målare förstås. Han ringde strax före jul och undrade om jag var intresserad att komma med och måla. Visst hade det varit ett supertillfälle med det hade kostat mej 1600 euro + fickpengar och det fixar jag inte fram hursomhelst. Dessutom är jag av den mycket fega sorten så jag vill gärna ha gubben med om jag ska nånstans.
Men min drömresa går till Hydra, en grekisk ö. Från Aten tar det ca 1,5 timme med flygbåt ut till ön. På den ön finns det inga fordon endast två sopbilar och en polisbil. I stället finns det gångvägar och massor av trappor och högst upp på ön ser man det blå havet så långt ögat når. Där uppe vill jag nångång sitta och måla. Små stränder finns och restauranger och barer utmed vattnet. Tänk att sitta där och äta nåt gott medan solen går ned. Har nämligen sett ljuvliga bilder därifrån.
Hur har jag nu upptäckt denna ö? Jo ser ni, Leonard Cohen köpte sej ett hus där på tidigt 60 tal och de flesta sångtexter har blivit skrivna där. Där fanns Bill´s bar som Leonard tillbringa mycket tid vid och som finns nämd i en sång. Först på 60 talet drogs el dit och en morgon när Leonard titta ut genom fönstret satt en fågel på elledningen och sången Bird on a wire blev till. På nätet finns panorama bilder från hans hus och utsikten från altanen. Underbart så det förslår.
Nu var jag osäker på om han har kvar huset än i dag så för ca ett år sen mejlade jag till Jarkko Arjatsalo- gundaren av Cohen files och fick snabbt svar tillbaka att han visst har huset kvar men det är mest hans barn och släktingar som använder det nu.
Så en dag ska jag förhoppningsvis komma ut till ön,söka hans hus och få ett photo taget där jag står utanför hans dörr. Alla har vi olika drömmar.
Den här är min.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar