Om mig

Mitt foto
En kvinna och vårdassistent i sina bästa år. Försöker sätta en guldkant på varje dag genom att vara kreativ, nyfiken och positiv. Vill tro att man kommer långt med det. Följ gärna med i min enkla vardag om du har tid och lust.

tisdag 18 januari 2011

Renovera



Skulle så gärna hänga lite nya tapeter just nu. Det finns så otroligt snygga tapeter  men sen det verkligen blir av hittar jag säkert inget. Det är en djungel det här med tapeter.
Vi har snart bott 11 år i huset och kvaliten var inte den bästa på alla tapeter vi köpte. Pojkarnas nappade vi åt oss nästan i flykten för affären skulle precis stänga. I köket blev det de mest förfärliga jag idag kan tänka mej men gubben tyckte de var jättefina och försäljerskan liknade skådespelerskan Demi Moore så vi bara måste handla med henne!
Som tur är så har jag fått nya i köket och det är jag väldigt glad över. Med diverse läckage vid batteriet när det skulle bort fick vi sen stoppat vattenflödet med hjälp av vinkork och spännband. Jag svor på att aldrig mer skulle ett batteri lös i mitt hus men så fick också lilla sonen nya i sitt rum och då gick det mycket bättre för nu var vi mera förberedd. Endast en kökskniv bröt jag av under den tapetseringen.
Nu tycker jag det skulle va dags för den stora sonen att få nya för snart flyger han ur boet och jag kan inte leva med att han hela tiden haft sina fula papperstapeter.
Lilla sonen ville ha guldtapeter när vi flyttade in och han skulle få eget rum. Nu hade jag lite svårt att smälta det så det blev ljusblå och gult. Så när han fick nya för ett år sen fick han fria händer. Jag tog honom till tapethandlaren och så skötte han snacket. Jag har aldrig blivit så förvånad över honom tidigare och måste flera gånger svänga ryggen till för att de inte skulle se hur jag tappade hakan. Där pratade han om kulörer, fondväggar och solida färger. Sånt som jag fått slå upp i ordlexikon. Så han valde och mamma betalade.
Jag måste säga att det är riktigt hans färger och rummet blev hur snyggt som helst. Gubben slet sitt hår över färgvalet när vi kom hem men idag tycker han det är helt okej.


På översta bilden ser ni att det blev en svart fondvägg och resten ljusgrått. Bygglampan är pricken över i:et där den hänger över databordet. En riktig "karalampa". Så går då den svarta färgen genom hela rummet. Möblerna har färgen valnöt och sängöverkastet i mörkbrunt så de går hand i hand.
Det är inget stort rum han har men ett riktigt musikrum blev det.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar