Om mig

Mitt foto
En kvinna och vårdassistent i sina bästa år. Försöker sätta en guldkant på varje dag genom att vara kreativ, nyfiken och positiv. Vill tro att man kommer långt med det. Följ gärna med i min enkla vardag om du har tid och lust.

måndag 31 januari 2011

Grattis kära farmor


Farmor blir 84 år idag. Besökte henne efter arbetet och blev bjuden på prinsesstårta och kaffe ur finporslinet. Jag tycker om våra stunder tillsammans som jag anser att blir för sällan hur jag än vänder och vrider på både orken och tiden. Vi har alltid att prata om och skrattar ofta.
Minns som barn mina lov jag brukade tillbringa i Lappfors. Hur jag tjöt av skratt när farmor skulle lära sej simma och ville att jag skulle vara tyst så hon kunde koncentrera sej, vilket gjorde att jag skrattade ännu mer och farmor sjönk.
Hur vi skidade i Lappforsskogarna, farmor med urgamla bindningar som lossnade för jämnan och hur försiktigt hon släppte sej ner för backarna.
Vi gjorde många cykelturer och när farmor fick en ny fin växelcykel så använde jag den alltid och hon fick trampa den gamla cykeln och i backarna ropade hon: nö fari håålt!
Ibland fick jag tillbringa nån timme med henne på Rani plast där hon arbetade och jag satt och vek papperslådor som plastrullarna sen skulle i.
Så hade hon sin målarkammare och redan då visste jag att det var nåt alldeles extra. Doften av linolja och terpentin sitter fortfarande i näsan på mej. Alla färgtuber, penslar och halvfärdiga uppspända dukar. Det var nånting andäktigt över det hela. Med farmors hjälp målade jag mina första tavlor.
Jag skulle lära henne uttala engelska namn när jag på femman hade börjat med språket och tv serien Dallas visades. Vi skrattade så tårarna rann för det visade sej vara rätt så svårt.
Minnena är många och härliga.

2 kommentarer:

  1. ja,vilken fin fammo vi har!Tog mej en promenad genom Lappfors ikväll så länge barnen var på skidskola o jag blev alldeles nostalgisk!Ska hälsa på henne imorgonkväll.

    SvaraRadera