Om mig

Mitt foto
En kvinna och vårdassistent i sina bästa år. Försöker sätta en guldkant på varje dag genom att vara kreativ, nyfiken och positiv. Vill tro att man kommer långt med det. Följ gärna med i min enkla vardag om du har tid och lust.

måndag 17 januari 2011

Home alone


Förärade mej själv med nya läckra blommor till köksfönstret idag. Synd med dem egentligen för de kommer att gå en säker död till mötes i min hulda omvårdnad, men vad kan man. De ser hur som helst ut att tåla lite extra om man säger så.


Erkänner att det är rätt skönt ibland att va ensam hemma och få göra precis det man vill. Blogga ,ligga under pläden och annat livsnödvändigt. Så får man fixa till mat som man gillar och ingen rynkar på näsan åt. Är gubben hemma och jag frågar vad vi ska laga för mat kommer en följdfråga från honom : Har vi korv hemma? Örk, säger jag bara. Korv går an varma sommarkvällar runt grillen eller vid en brasa ute i snödrivan.

När jag var liten hade mormor mej och en annan flicka i dagvård. Vi var jämngamla och hade skoj om dagarna. Bla. så brukade vi stå under en golvlampa och jämföra vem som hade större bröst osv. Men det är en annan historia.
Hur som helst så brukade mormor alltid fråga oss vad vi vill ha för mat och det kom alltid unisont Plääätta!
Så vi åt en massa plättar med sylt och socker och gott var det. Det var nog i mormors kök jag la grunden till mina bilringar. Där var det alltid smör på bullaskivor och smör på pepparkakor och Mariekex. Mycket smör i stekpannan och tjocka bruna såser och mycket salt. Men allt var av kärlek och visst var det gott.

Men jag brukar också skylla min kroppshydda från anlag av vår släkt. Hade för många år sen en släktträff och efter det har jag haft dem att skylla på. Nästan alla kvinnor var breda som ladugårdsdörrar! Så vad gör man? Jo man äter och njuter av livets goda!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar