Om mig

Mitt foto
En kvinna och vårdassistent i sina bästa år. Försöker sätta en guldkant på varje dag genom att vara kreativ, nyfiken och positiv. Vill tro att man kommer långt med det. Följ gärna med i min enkla vardag om du har tid och lust.

tisdag 4 januari 2011

Solförmörkelse





Kära gubben hade turen att ha ledigt denna förmiddag och kunde fota solförmörkelsen. En annan slavade på i jobbet och hade inte möjlighet. Jättevackert fast gubben tyckte bilderna inte var så lyckade. Men man ser ju klart och tydligt vad det handlar om. En likadan förmörkelse i Finland lär vi ska få se först 2126 så jag har inte så stora förhoppningar så att säga...

En mycket tragisk historia det där med Per Oscarsson. Han är en av de gamla grå gubbarna jag gillat.
Jag hoppas ni sett Kan du vissla Johanna som sänts på julafton i många år.
En film om en pojke som inte har någon morfar men som gärna hade en, precis som kompisen. Pojken söker upp en lämplig morfar på ett ålderdomshem och morfar Nils accepterar snart att han fått ett barnbarn. De hittar på en massa skoj och under hela tiden försöker pojken lära sej vissla.
De bästa scenerna tycker jag är när morfar ska uppklättrande i körsbärsträdet och då han sitter där på grenen och ser nöjd ut. Sen när han tar fel dörr när han ska ut ur matsalen och öppnar städskrubbsdörren istället och bara konstaterar att -det var städskrubben ja.
Scenerna i kyrkan är också känsloladdade. Underbar film om vänskap mellan gammal och ung och Per är suverän i sin roll. En av mina favoritfilmer faktiskt.

-26 visar utetermometern och det börjar bli på kallare sidan. Eldar i spisen och njuter av den sköna värmen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar