Om mig

Mitt foto
En kvinna och vårdassistent i sina bästa år. Försöker sätta en guldkant på varje dag genom att vara kreativ, nyfiken och positiv. Vill tro att man kommer långt med det. Följ gärna med i min enkla vardag om du har tid och lust.

måndag 24 januari 2011

Skit också!


Undrar om det inte hade varit bäst att stanna på jobbet idag. Jag var nöjd och glad och såg fram emot att komma hem. Så fort jag öppnade dörren och såg hur det regnade försvann all min iver. Halkade mej fram till bilen och och styrde mot butiken. Jösses va det var halt! kände mej som en gammal gumma där jag krampaktigt höll i ratten och hastigheten på max 40.
När jag skulle svänga in till butiken var min gamla handarbetslärarinna mitt efter vägen och jag fick just och just stannat bilen för att själv kunna svänga in. Sa några välvalda ord för mej själv och undrade om hon egentligen bara hämnades på mej och min klass för att vi låg på golvet bak i klassen på hennes timmar och stenvägrade att göra något.
Väl hemma skulle jag byta simkort i mobilen och förstås kom texten upp på finska och så kom flera meddelande i följd från Saunalahti. Jag fattade förstås noll och höll på att explodera när jag konstaterade att jag inte hittar några numror fast de är sparade på telefon. Att sen få den lilla skiten ändrad till SVENSKA! går tydligen inte heller. Hur skulle jag fatta det när allt står på finska? Handboken har jag också gått igenom men om något språkval står det inte. Sverige: jag kommer snart!
I min förtvivlan ringde jag gubben för att få höra hans röst (hans nummer kan jag utantill). De satt på nåt kontor och gjorde sej viktiga så han hade inte tid med mej ännu på flera timmar och dessutom skulle det bli sent i morgon, en halv ett tiden på natten först skulle de komma. Åtta på kvällen var det sagt och jag som redan planerat att vi skulle sitta vid köksbordet och fundera resten av kvällen och dricka ett vinglas och jag hade tom handlat lite salta kex och ost och nästan kört i min handarbetslärarinna till ingen nytta.
Det var inte långt efter några tårar då när pms och annat jävulskap härjar i kroppen.
Hunden är våt och slaskig efter en utedag och inte alls gosvänlig.
Som ni hör är det mycket synd om mej just nu så jag kommer att låsa dörren och sätta mej i den varma bastun. Ha fotbad, ansiktsmask, hårinpackning och bara tycka synd om mej.
Sen om jag överlever och blir på bättre humör återkommer jag i morgon.
Trevlig kväll!

2 kommentarer:

  1. ja,du syster he ir int så enkelt alltjämt!Men he ir bara ti bit ihop.He brukar nog hjälp ti tyck synd om se sjölv en stund,har du na meir chokladbollar så ska du ta några...Hoppas att du återkommer imåro.

    SvaraRadera
  2. Choklabollda ir slut fö läääng saan, så go var di!

    SvaraRadera