Om mig

Mitt foto
En kvinna och vårdassistent i sina bästa år. Försöker sätta en guldkant på varje dag genom att vara kreativ, nyfiken och positiv. Vill tro att man kommer långt med det. Följ gärna med i min enkla vardag om du har tid och lust.

måndag 3 januari 2011

Hälsotider



Jajamen! Efter all choklad och pepparkakor kommer vardagen och verkligheten emot. Så nu är det upp till kamp mot de eventuella kilona som fastnat. Jag har inte stått på vågen efter jul, vill inte veta. Men eftersom kläderna sitter bra så tror jag inte det är så farligt. Har faktiskt tänk efter lite hela tiden och inte riktigt släppt mej att frossa. Synd att släppa greppet för julätandets skull när jag är på god väg till min idealvikt.

Så middagen i kväll bestod av bönor,majs,paprika,kikärter,purjo och malet kött. Kryddat med chili och lime för lite sting och sen blandat i Creme Bonjour smaksatt med scharlottenlök och gräslök.
Gott och mättande.

Så roligt att träffa arbetskamraterna i dag. Före jul började några nya karlar där och i dag var det sju nya på listan. Nya karlar i alla hörn!
Vi hade stort problem med en som vi inte trodde var han som ledningen sa att det var. Ifrågasätt allt ledningen säger är vårt motto. Det lät ungefär så här:

-Nej han ser inte ut så där.
-Kanske han har magrat,förut var han trindare och lite röd i ansiktet.
-Men inte har han haft den där hårfärgen.
-Alltså är det han så har han nog åldrats.
-Men han går nog likadant.
-Men är inte han längre än den här?

Så höll vi på vi kvinnor runt kaffebordet och vad vi sen hade roligt åt våra dumma funderingar. Men det behövs så lite för att förgylla tillvaron. Det hade mej att småle flera gånger under dagen åt våra tankar.
Ännu är vi inte säkra på vem han är men vi ska ge honom tid till onsdag då ryker vi på honom och tar reda på. Såna är vi på min arbetsplats.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar