Om mig

Mitt foto
En kvinna och vårdassistent i sina bästa år. Försöker sätta en guldkant på varje dag genom att vara kreativ, nyfiken och positiv. Vill tro att man kommer långt med det. Följ gärna med i min enkla vardag om du har tid och lust.

onsdag 27 april 2011

Kryddor och pesto


Vilken rolig kväll det blev!
Kryddor i mängder och nu doftar mina fingrar av mynta basilka rosmarin citrus anis...
Det finns ett hav av färskkryddor men man behöver kanske inte så många. Så länge Fredrik pratade så kockade Lasse och förföriska dofter spred sej. Vi blev bjudna på grisfile´ sallad med kryddor och oliver, nån grön sörja med avokado rukola och grynost och så den underbara peston. Den var så god så det harmar mej ännu att jag inte slickade tallriken men nu har jag en härligt brännande smak av vitlök nerför strupen och ja det kan vara en positiv känsla. Sist men inte minst var det kaffe och choklad efteråt.
Köpte mej en uppstammad Rosmarin och känner mej för stunden mycket rik och huslig, allt tills jag tagit livet av den. Men hoppas att den ska leva så jag åtminstone hinner marinera kött och använda den till nån soppa, och annars bara klämma den mellan fingrarna och njuta av dess skönhet.
Nu är jag så uppåt att sömnen knappast kommer lätt i kväll.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar