Om mig

Mitt foto
En kvinna och vårdassistent i sina bästa år. Försöker sätta en guldkant på varje dag genom att vara kreativ, nyfiken och positiv. Vill tro att man kommer långt med det. Följ gärna med i min enkla vardag om du har tid och lust.

söndag 10 april 2011

Meningen med livet


Ja jag kunde inte hindra mej själv från att ta fram pansarvagnssymaskinen idag igen så roligt var det att sy efter ett långt uppehåll. Av den resterande tygbiten blev det en somrig gåbort väska. Det gick riktigt bra för mej måste jag säga och endast en nål gick av. Tur att jag hade reserv här hemma. Funderade med gubben att jag kunde starta syatelje men en fnysning till svar sa mej att det kanske inte var den bästa ideen jag kommit med. Hursomhelst kom jag att tänka på den jäkla handarbetslärarinnan jag hade i lågstadiet som när vi stickade sockor (tror jag det var) och jag hade fällt en maska tog i min sticksöm och drog hastigt i sockan så maskan trillade ännu längre ner och sen hade mage att säga att sånt går inte att göra nåt åt. Varje gång jag ser henne vill jag spy galla över henne så djupt rotat sitter det.
I dag klarar jag mej hyfsat i allt vad handarbete gäller och det är bara att ge sej den på att klara saker och ting så gör man det.

Har läst igenom en bok som jag trillade över för nån vecka sen när jag var utan att läsa. Har för det mesta en bok på gång på nattygsbordet och det är näst intill kris om jag är utan. Hittade en pocketbok med titeln Min vän Leonard och ja det kan inte hjälpas men pga titeln så valde jag just denna. Den handlar om en helt annan Leonard men den var annorlunda och intressant. I slutet av boken kommer frågan om vad som är meningen med livet och Leonard svarar att det är den lättaste frågan man kan få. Meningen med livet är precis vad du vill att det ska vara. Alldeles sant. Man kan långt styra sitt eget liv att bli som man vill. Pengar styr det mesta men bortser man från det så är det mycket ens egen inställning. Små glimtar i vardagen, att kunna vara tacksam för det lilla och enkla,att ha en meningsfull fritid,vänner. Men inget av detta ramlar över en det måste man själv arbeta på. Man kan inte gå och vänta på att det blir bättre sen. Det är här och nu vi lever.
Det var dagens visdom.

När jag startade min blogg tänkte jag att kanske några tittar in nu som då. Det har visat sej bli ganska många och det gläder oerhört. Det är inte så många som kommenterar men jag ser ändå att besökarantalet stadigt stiger. Ni behöver inte känna att ni borde kommentera men till er som gör det är jag lika glad varje gång. Tack till alla som läser!

2 kommentarer:

  1. Fann din blogg i går :) är dålig på att kommentera tyvärr, läser många bloggar o det blir som ett måste att gå igenom alla på kvällen för att se om någonting nytt har hänt.Känner igen mig där i handarbetslärarinnan, den jag hade kunde inte lära mig att sticka hon skyllde på att jag var vänsterhänt :( konstigt nog fanns det åtminstone 3 andra på klassen som också skrev med vänster hand och dom hade hon inga problem med att lära att sticka./Majsan

    SvaraRadera