Om mig

Mitt foto
En kvinna och vårdassistent i sina bästa år. Försöker sätta en guldkant på varje dag genom att vara kreativ, nyfiken och positiv. Vill tro att man kommer långt med det. Följ gärna med i min enkla vardag om du har tid och lust.

fredag 1 april 2011

April


I dag fanns ett super aprilsämt på dagstidningen. BB i Jakobstad är nedläggningshotad men i stället skulle en BB buss börja rulla i nejen. I Larsmo och Pedersöre skulle det finnas mest hållplatser eftersom barnafödandet där är som störst. Det gav mej ett gott skratt.
I radio Vegas nyheter handlade det om hur man skulle tanka för att få så lite Etanol med som möjligt och mera bensin. Ägarna till mackarna var mindre glada eftersom det lämnade så mycket Etanol i tankarna. Men de hade hört av sej från Koskenkorva och velat köpa upp den för att sättas på flaska.
Själv har jag inte blivit lurad men dagen är inte över än. Men sitter man ensam hemma med hunden kan ju inte så mycket hända. Men som liten blev jag grundlurad massor av gånger av min mormor. Hon körde alltid med samma trick och jag lärde mej aldrig. Att deras katt fått ungar eller hunden valpar. Jag rusade alltid iväg till pannrummet där det brukade bäddas med täcke i en korg för föderskorna. Besviken kunde jag konstatera att där inget fanns och mormor hon tyckte det var världens grej och hade alltid lika roligt. Hon om någon hade barnasinnet kvar så länge hon levde.
Men det fanns ofta kattungar och hundvalpar hos mormor och morfar. Valparna kommer jag mest ihåg. Mamman till dem hette Nelly och är en av de finaste och klokaste hundar jag känt. Hon brukade ha kullar på en sex sju stycken varje gång och mjölk hade hon så det räckte och blev över. Valparna var runda och feta om magen och jag som älskade dessa små varelser brukade rada upp dem på mattränderna i köket.
I gamla fotoalbum finns det otaliga kort av mej med olika valpar i famnen.
Nu ska här fredagsgosas med min stora lurviga valp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar