Om mig

Mitt foto
En kvinna och vårdassistent i sina bästa år. Försöker sätta en guldkant på varje dag genom att vara kreativ, nyfiken och positiv. Vill tro att man kommer långt med det. Följ gärna med i min enkla vardag om du har tid och lust.

fredag 29 april 2011

Pengar är inte allt


Extra utgifter den senaste tiden har gjort att kontot tagit rejält stryk och det fanns i bakhuvudet på mej hela tiden jag gick mellan butikshyllorna i dag. Det här med pengar styr ju i stort sett hela livet och den dag vi inte har nåt huslån mera ska jag hoppa upp och bita mej i......
Tack och lov förivrade vi oss inte i enorma kvadratmetrar när byggandet väl begav sej för då hade vi nog lämnat i det. Det går med så mycket mindre och med tanke på vad pojkarna kostar idag med utbildning, fordon, försäkringar, kläder så får man vara glad varje månad det rullar på.
För det mesta går det bra men ibland när kontot tar rejält stryk blir man på dåligt humör och har svårt att glädjas åt andras införskaffningar och resor.
Men så får man höra om andra som inte har förmånen att få vara friska. Som får ta sprutor för att klara smärtorna och vardagen. Om de som kämpar i natten med en kropp som inte längre fungerar. Där det bara finns en utväg kvar och hon undrar om Herren ser henne längre och hennes lidande.
Så innerliga texter att jag har svårt att läsa, svårt att ta till mej men ändå blir så berörd. Så skäms jag lite över min egen enkelhet och mina penningbekymmer. Vad är pengar egentligen? Vad har du för nytta av dem om hälsan och själva livet sviker? Ingenting.
Jag har allt jag behöver. Ett hem, min familj, vänner, arbete och framför allt min hälsa så varför klaga? Egentligen är jag väldigt rik.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar