Om mig

Mitt foto
En kvinna och vårdassistent i sina bästa år. Försöker sätta en guldkant på varje dag genom att vara kreativ, nyfiken och positiv. Vill tro att man kommer långt med det. Följ gärna med i min enkla vardag om du har tid och lust.

måndag 19 mars 2012

Vårlängtan


Just nu har jag en enorm längtan till vår och sommar. Att få börja klä sej lättare i pastelliga fladdrande plagg. Varenda vår drömmer jag om skira långklänningar,spets och ståhatt. Det slutar alltid med shorts, t-shirt och lippis.
Lite nya plagg inför våren har jag redan skaffat. Hoppas jag kan fylla på lite till den här veckan. Men just nu är det långt till att strosa omkring i mina nya tygdojjor. Runt omkring i byggden ser det mera ut som nåt Gud glömt. Nu när snön smälter bort är allt som ett enda virrvarr av lera lera och åter lera. Bilen sladdar fram i gyttjan och har stänk allt upp på taket. Zeb och jag trotsar det mesta och luffsar fram så det stänker om det.Ni kan ana hur mycket det fastnar i tassar och päls och han trivs förstås som alla andra bäst i soffor och sängar.
Nå så småningom torkar det upp och grävmaskinerna jämnar till efter sej.

Just nu är en ganska bra tid att spatsera omkring efter skogsvägar på. Det kom jag att tänka på idag när vi var ute. Ormarna sover ännu och inga äckliga överkörda grodor. Två plågoandar som förpestar det mesta i sommarfriden. Ormar har jag en sån skräck för så jag blir alldeles sjuk av att tänka på. Överkörda grodor får mej att rysa ett dygn efteråt. De levande är inte mycket bättre de heller. Fy fasen alltså.

Har efter första lediga dagen konstaterat att man inte bara ska gå hemma när man har ledigt. Hittade mej själv klockan 07.00 på köksgolvet sorterandes glas, plast och metall. Hur sjukt som helst! Jag som skulle sova om mornarna och absolut inte röra ett finger för städandet. Det här får vi verkligen göra något åt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar