Om mig

Mitt foto
En kvinna och vårdassistent i sina bästa år. Försöker sätta en guldkant på varje dag genom att vara kreativ, nyfiken och positiv. Vill tro att man kommer långt med det. Följ gärna med i min enkla vardag om du har tid och lust.

fredag 30 mars 2012

Yeah freeeedaaaag!



Har i dag gjort nåt jag länge tänkt göra, nämligen sålt mitt guld.
Jag är långt ifrån nån guldmänniska och det är åratal sen jag burit nåt guldsmycke förutom förlovnings och vigselringarna då. Likväl har jag haft några guldsmycken och nu har jag bara sparat det som jag kände var nåt av värde, tex ringen med klack som jag fick av mormor och morfar när jag konfirmerades. Så de två övrigt nämnda ringarna förstås.
I en liten låda fanns örhängen, vinda och sneda, ett par ringar, halssmycken som nån gång varit i kläm och därför obrukbara och så en halskedja som jag använde på den tiden när jag ville vara alla till lags och verka prydlig och så. När jag hade långt hår, blommiga skjortor och plisserad kjol. I dag skiter jag i allt det där och är precis som jag vill och sen är det bara att acceptera eller låta bli.
På kvittot skrevs det "skräpguld" om mina smycken så jag tänkte hur skönt kunde det inte bli att slippa dem och istället få betalt för skräpet. Nu återanvänds allt, smälts ner och blir nya smycken som någon stackars människa kommer att sukta efter.
Glad i hågen åkte jag till Musti & Mirri för att köpa munkavle åt Zeb. Ja inte då för att jag sålt guld utan för att jag faktiskt en tid tänkt fara och se i fall de har sånt. Zeb är livrädd när klorna ska klippas och till sitt försvar har han börjat hugga mot den som klipper d.v.s jag. Förra gången vi besökte veterinären tänkte han äta upp alla som rörde vid honom och munkavle fick sättas på. När han blir orolig och känner spänning i luften reagerar han så. Hans kropp darrar och en massa mjäll kommer fram i pälsen, dessutom är han nästan så han hyperventilerar. Stackare. Få nu se hur det går då när vi tar fram klosaxen, blir knappast mera i kväll utan det blir morgondagens äventyr.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar