Om mig

Mitt foto
En kvinna och vårdassistent i sina bästa år. Försöker sätta en guldkant på varje dag genom att vara kreativ, nyfiken och positiv. Vill tro att man kommer långt med det. Följ gärna med i min enkla vardag om du har tid och lust.

torsdag 23 augusti 2012

Riktig arbetsmat


Maten jag har med mej till arbetet är långt ifrån varierande och turkisk joghurt kan ibland bli för mycket, även för mej. Kom så på att jag hade ett recept nerskrivet som kunde funka och fixade till det till mina första arbetsdagar. Supergott och busenkelt och kan varieras i det oändliga, nästan i varje fall. Grunden är ägg grädde och riven ost, sedan bestämmer du vad som ska i. I mina hade jag skinka, gräslök, soltorkade tomater och fetaost. Kan aldrig bli för mycket ost. Nästa gång har jag tänkt bacon broccoli och fetaost t.ex. Receptet innehåller lax och det gjorde jag faktiskt första gången och trodde av nån konstig anledning att jag skulle äta det. Istället gick det till halva släkten ungefär.

LAXMUFFINS
10-12 st.

6 ägg
1 dl grädde
1,5 dlriven ost
150 g kallrökt lax
2 msk hackad gräslök
salt
citronpeppar
175 grader i ca 20 min.

Bara att röra ihop och jag använde en aluminium muffinsform som rymmer 12 muffinsar och det är perfekt. Så 2 muffinsar OCH turkisk joghurt med solrosfrön och hallon håller mej vid liv om dagarna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar