Om mig

Mitt foto
En kvinna och vårdassistent i sina bästa år. Försöker sätta en guldkant på varje dag genom att vara kreativ, nyfiken och positiv. Vill tro att man kommer långt med det. Följ gärna med i min enkla vardag om du har tid och lust.

onsdag 23 februari 2011

Damm och vinranka


Har haft bilden av en vinranka utefter en tegelvägg i huvudet hela veckan. Bästa sättet att få bort den och låta nåt annat komma in är att försöka sätta bilden på papper. Det här är ett stressfritt målande när man målar omkring detaljerna och tar fram bilden på det sättet. Man får måla på torrt papper och behöver inte tänka på att pappret torkar och det är bråttom bråttom att få färg på. På det sättet hinner man studera bilden i lugn och ro och fundera på vad göra härnäst.


Zeb har kommit för sej att fälla hår nu. Konstigt med tanke på kölden, tycker han borde ha all päls som bara går nu. Men kanske det är så att han går efter kalendern och där visar det att vi snart går in i mars månad och då borde det faktiskt gå att börja lätta på klädseln.
För mej är det alldeles fel tidpunkt med tanke på att när jag kommer från arbetet lyser solen lågt och rakt genom vardagsrumsfönstret och över golvet och det är hår precis överallt. Tack och lov är det inte ett och ett utan det samlas i "korvar" i hörnen. Då är inte allt det andra dammet inräknat. Det är som en grå hinna över hela huset och hur man än torkar så blir det inte mindre. Så bäst är att ta sej en sväng ute i det fria eller sova tills solen går ner. Idag gjorde jag det senare och det var sååå skönt.

2 kommentarer:

  1. oj,vilken vacker vinranko du har måla!Synd att int jag har na köksväggar att lägg tavlo på.../petra.

    SvaraRadera
  2. Jag kan inte se mig mätt på dina tavlor.

    SvaraRadera