Om mig

Mitt foto
En kvinna och vårdassistent i sina bästa år. Försöker sätta en guldkant på varje dag genom att vara kreativ, nyfiken och positiv. Vill tro att man kommer långt med det. Följ gärna med i min enkla vardag om du har tid och lust.

söndag 6 februari 2011

Söndagsluddig


Söndagar är sköna dagar om man inte har nåt program. Har gått här hemma med urtvättade och faktiskt lite smutsiga joggare hela dagen och håret har inte sett röken av en borste. Riktigt skönt faktiskt.
Förmiddagen målade jag färdigt en beställningstavla, skar passpartou och satte ram på. Den blev avhämtad på eftermiddagen och det är lika bra för då kan jag inte göra om nåt ifall jag fått gå och se på den längre. Kan sätta upp bild på den sen när den är levererad till sin ägare. Hemligt,hemligt!
På eftermiddagen var vi ut med Zeb en sväng men inget vidare väder för det blåste rätt ordentligt. Men vi fick se ett rådjur som sprang i skogen och sen kom den över vägen och in i skogen igen bara några tiotals meter från mej. Så fina djur och så graciöst den hoppade över diket, det var som att se mej själv när jag tar mej över diken. Spänstig som en trebent elefant!
En gång när Zeb och jag var ute på en åker hörde vi hur det brakade till mellan träden och ut flög en berguv. Den flög så lågt över oss att jag såg ansiktet tydligt på den och det var rätt så häftigt. Ibland har man tur att få se nåt vackert.


Har ändå varit så huslig idag att jag bjöd på hemmagjorda hamburgare till kvällsmat. Bakade på speltmjöl och färsbiffar blandade med skinka. Såna hålls man mätt på i hur många timmar som helst.
Resten av dagen har jag varit försjunken i Kristin Hannahs bok Sanningens ögonblick. En bok om systerskap och kärlek, passion, rivalitet och försoning. Riktigt bra men jag är inte över den än.

Fick igår veta att Cohen blivit till morfar och mamma och jag funderade om vi borde sticka babykläder och skicka till hans barnbarn. Jag sa att Juttu Hanna (en tant som fanns i Esse förr) stickade sockor åt Koivisto när han blivit president så nog kunde vi också sticka. Om jag inte minns fel så fick hon dessutom ett tack från Koivisto.
I morse fick jag sms av mamma och hon funderade om jag kastat upp nån sticksöm ännu. Det hade jag inte men drömde i natt att vi var på en tredje konsert men fick så dåliga platser för mamma var så halt. Ha ha! vi har mycket roligt mamma och jag.
Nu blir det kvällskaffe och troligtvis nån dålig film. Pojkarna är hemma ännu för de är lediga i morgon så nu försöker vi samla dem runt tv:n.

2 kommentarer:

  1. Vi verkar ha samma smak när det gäller böcker! Kristin Hannah är en favorit här:-) å du sticka ett par sockor och se vad som sker!!

    SvaraRadera
  2. Åååå det där serVANSINNIGT gott ut!

    SvaraRadera