Om mig

Mitt foto
En kvinna och vårdassistent i sina bästa år. Försöker sätta en guldkant på varje dag genom att vara kreativ, nyfiken och positiv. Vill tro att man kommer långt med det. Följ gärna med i min enkla vardag om du har tid och lust.

måndag 28 februari 2011

Takdropp


Alltså nu är det ju bara för underbara dagar hos oss. Solen glittrar i snön och vägarna är alldeles våta av snö som smälter. Här hemma är det takdropp och det tjocka lager av snö som funnits på taket försvinner sakta och på solsidan syns redan ganska mycket av takplåten. Det droppar från stuprören och bildar stora hål i snön. Utefter väggen syns ganska mycket av terassen och jag ser sommarbilder framför mej när jag sitter i solen och huden är solvarm och i handen finns nåt svalt och läskande att dricka och himlen är så blå och svalorna flyger högt och hela semestern ligger framför och...
Tycker ni jag är liiite på förhand? Nåja det är bara sista februari än och jag vet det kommer bakslag ännu, mera snö och säkert också kallt. Men det är bara det att vintern har varit så oändligt lång och så otroligt kall så minsta lilla vårtecken får mej att öppna mej som en liten "videkissa" och kisa mot solen och välkomna den ännu en gång.

Pojkarna har sportlov och Patrik fick faktiskt lurat med Erik i går på fotbollsträning. Han var en sådan fotbollsfantast för några år sen men så kom musiken och spelandet i hans väg och så var bollen glömd. Nu tyckte han det var riktigt roligt och funderar på att börja på nytt. Om inte annat så för motionens skull och det vore så bra för hans astma att vara igång. Att bara sitta framför datorn och spela gitarr har väl ingen fått bättre kondition av ännu. Så får de stackarna arbeta lös lite pengar åt sej, ingen fröjd att ha fattiga föräldrar men själv har jag också rätt tidigt fått ta lös lite fickpengar och det är inget jag lidigt av. Tvärtom är det bra att få se att det inte alls är lätt att få pengar och så tänker man efter lite mera före man slösar dem på nåt man egentligen inte behöver. Plus känslan att sen köpa nåt man länge velat ha och veta att man arbetat lös pengarna själv.
Erik mötte jag i dörren till arbetet när jag for hem för dagen och han är inte hemma ännu så ikväll är han riktigt duktig. När jag kom hem var inte Patrik hemma så jag ringde honom för att kolla lite med kvällsmaten och det visade sej att han också var på sitt arbete. Han tvättar stockbilar och långtradare och när det varit så kallt så har inga bilar blivit tvättade men nu är det ny fart på den sidan också.
 Nu ska jag ta och röja upp i röran här hemma. Känns bättre sen mörkret fallit och man inte ser hur dammet virvlar opp för att sen lägga sej tillrätta igen.

1 kommentar: