Om mig

Mitt foto
En kvinna och vårdassistent i sina bästa år. Försöker sätta en guldkant på varje dag genom att vara kreativ, nyfiken och positiv. Vill tro att man kommer långt med det. Följ gärna med i min enkla vardag om du har tid och lust.

lördag 5 februari 2011

Runeberg,blodfetter och annat...


Mitt förhållande till Runeberg är inte mycket att hurra för, däremot gillar jag Runebergstårtor och det blev en lite annan variant av den bakad i dag. Den blir våra gäster bjudna på i kväll.
På tal om Runeberg så kom jag att tänka på Topelius och min kära syster. Hon hade lite svårt att få tungan att hänga med när hon var liten. Stopelius pratade hon om. Sen hade mormors kattungar inflammerade ögon och hon var så bekymmrad över ungarnas flemstramaerade ögon. Safaner hade hon också sett och vi kom till att det var fasaner. Själv hade jag med flit svängt om bokstäverna till Pirilö, jag skriver inte ens ut det men ni får själv gissa. Än i dag är jag livrädd att säga fel, så inrotat är det.

Fick igår svar på min sockerbelastning som jag var på i början av december. Fastevärdet på sockerbelastningen var 6,1 och det borde vara högst 6,1 så det borde inte gå högre för då ligger jag i riskzonen för diabetes. Det här fick jag veta redan då när proverna blev tagna men jag hade just gått på en antibiotikakur och det kunde enligt sköterskan höja på sockret. Att jag gått ner så hastigt i vikt kunde också vara en orsak. Men jag ska i alla fall kolla upp det med arbetshälsovården så får jag se hur det ligger till. Fick med en broschyr att läsa hur man ska leva för att minska riskerna men kunde konstatera att det inte finns mycket jag kan ändra på. Jag lever ett rätt så hälsosamt liv och motionerar nästan dagligen. Så är det meningen att jag ska få diabetes så finns det inte mycket annat än att tacka och ta emot.
Resten av proverna var finfina. Kolesterolet, både det goda och skadliga var bra,blodfetter,blodtryck och bukomkrets var bra.
Alltså jag kunde läsa mellan raderna på Bo Isomaas brev att han tyckte jag har en 20 årings kropp och värden. Sånt kan han ju inte skriva rakt ut åt sina patienter, men jag är bra att läsa mellan raderna. Så det så!


Dagen är lite trist och mulen men man kan ändå hitta saker som är vackra på sitt sätt i naturen. Massor av snö efter vägarna och Zeb hade stora problem med att hitta det bästa stället att skita på. Ingen vill väl sitta och trycka ändan i en snöhop när behovet är som störst. Det var faktiskt ett stort problem för honom idag och vi hann nästan hem före han fick lättat på trycket. Men efter det var han så glad och sprang ännu fortare.
Som lilla sonen brukar säga: Intresseklubben antecknar!

1 kommentar:

  1. ja,jag har fortfarande problem att få orden rätt i mun.Alltför ofta kastar jag om orden så det blir helt tokigt,något jag tydligen får leva med!Jag fick också mina provsvar igår o mina värden var också som en 20-årings(förutom de eeexxxtra kilon som jag borde få bort,suck!)Ha det gott syster!

    SvaraRadera