Om mig

Mitt foto
En kvinna och vårdassistent i sina bästa år. Försöker sätta en guldkant på varje dag genom att vara kreativ, nyfiken och positiv. Vill tro att man kommer långt med det. Följ gärna med i min enkla vardag om du har tid och lust.

fredag 18 februari 2011

Minnen


Jag och sonen Patrik var till Jeppis idag för att se på lite tapeter. Har behandlat gubben en tid nu så han inte ska bli så uppjagad den dag vi kommer hem med klister och tapetrullar. Det blev alltså inte idag. Blev faktiskt smått sur på affären vi förut anlitat och haft förtroende för. Nu var inte den "rätta" försäljaren på plats men den som var där istället ignorerade oss totalt (undrar om gubben känt på sej att nåt var på gång och ringt affären?) Nå nej men vi var nog inne i affären ca 20 min. och stod och jämförde och provade lite vad som passade ihop och inga andra kunder syntes till heller. Då börjar man undra om biträdet hörde vilket språk vi talade och om hon för den skull höll sej på avstånd. I så fall har hon inget där att göra. Det är ju därför jag själv blivit en sketen metallarbetare för att jag inte klarar det andra inhemska språket.
Hursom helst så hittade vi inte det där rätta så vi for vidare till en annan affär. Där lyste biträden också med sin frånvaro och jag är inte det minsta förvånad över att folk söker sej till grannstaden för här får de nog snart bomma igen. Vi far nog norrut när vi fortsätter vår tapetjakt.

Sonen Erik hämtade vi på vägen hem från hans fredagsjobb. Det är han som gjort trärosen på bilden.
Fixade lite mat och satt sen och kom ihåg gamla tider när barnen var små och båda hade de olika minnen från ställen vi bott på och hur det var att börja skolan. Patrik som hade fått skrinna med de stora pojkarna i rinken vid skolan om kvällarna och Erik som var upprorisk på tvåan och fick till julen sänkt i nästan alla ämnen. (Han fixade bättre siffror till våren). Om hur de fått knallbössor på en vårmarknad och låg sen på rutschkanan där vi bodde och "sköt ner" åldringarna vid Esselunden.

Har eld i spisen, pojkarna i bastun och färdigt handlat mat. Snart hämtar jag hem gubben och så kan en efterlängtad helg ta sin början.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar