Om mig

Mitt foto
En kvinna och vårdassistent i sina bästa år. Försöker sätta en guldkant på varje dag genom att vara kreativ, nyfiken och positiv. Vill tro att man kommer långt med det. Följ gärna med i min enkla vardag om du har tid och lust.

onsdag 2 februari 2011

Lång dag


04.50 var det väckning för att hinna få fyr i pannskrället före arbetsdagen.
När jag väl kom till arbetet fick jag börja med att reda upp en del och leta muttrar för att sen skruva fast hjul på min svetsvagn efter att rekordtokiga ungdomar härjar med "min vagn" om kvällarna. Efter en halvtimme och  mina horn växt till sej riktigt ordentligt kunde jag äntligen börja svetsa. Det går åt massor av energi till att va sur på folk som inte kan arbeta som folk och det känns inte bra. Pratade med han som bjöd på bulla igår och sa att vi som är gamla rävar på stället vill att det ska va så och så och framför allt ordning! Jag berättade också om hornen som har en tendens att växa och han hade inget annat råd än att kapa hornen men av egen erfarenhet visste han att de bara växer ut fortare nästa gång.
Nåja, efter att vi hunnit vara hem en stund (Zeb hade fått ligga på min mage och bli kliad bakom öronen) så for vi till Terjärv för att hämta lilla sonen som skulle till hudläkare i Jeppis. Där träffade jag storebror som hastigast och fick se hur matsalsmöblemanget fortskrider, vackert,vackert.
Nu kanske ni undrar varför nästan hela familjen måste med till läkaren, jo det ska jag tala om. Det är så att läkaren (en dam med färggranna stumpbyxor som gubben kollat in) pratar bara finska och det är ett språk som är helt obegripligt för mej och absolut inte ryms på min hårdskiva så fick gubben ta hand om den biten och jag var med och betala hela kalaset. Det kallas arbetsfördelning.
Efteråt blev det Mac Donalds, sallad för mej om ni undrar.
Alltså blev det ingen målarkväll för mej, det är jag för trött till och lärarinnan hade full förståelse för mej när jag tog kontakt. Svårt att koncentrera sej på nåt nytt när hjärnan har domnat av så istället hoppas jag få måla lite i helgen eller så. Har en beställning på gång, jag kanske visar nångång i ett senare tillfälle ifall det blir till nåt.
Nu har gubbet farit tillbaks med lillebror men han hade fått sova hemma i natt om han velat men ville tillbaks i fall han skulle hinna slöjda lite än ikväll. Inget fel på intresset där. Han har fått ordnat praktikplats för fyra veckor och det var han nöjd med och mamma minst lika nöjd för då får jag ha honom hemma.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar