Om mig

Mitt foto
En kvinna och vårdassistent i sina bästa år. Försöker sätta en guldkant på varje dag genom att vara kreativ, nyfiken och positiv. Vill tro att man kommer långt med det. Följ gärna med i min enkla vardag om du har tid och lust.

lördag 12 mars 2011

Längtar längtar...


Så mycket snö vi har fått de sista dagarna. Igen är det vitt vitt vitt. Men solen har faktiskt gjort ett bra försök i dag och jag smygstartade med att sitta på terassen och lapa sol. Nu fick jag i och för sej ha en extra dyna på stolen och huvan på jackan uppdragen för lite blåste det. Inte var det heller någon svalkande dryck i min hand utan varm honungsvatten så jag fick värma händerna på koppen. Satt så en stund och läste nya numret av Lantliv och det ger en härlig känsla av vår.
Tyckte det skulle vara ypperligt fotograferingsväder idag så jag begav mej ut med kameran och Zeb. Ville ut till en lada och enda sättet var att plumsa på med snö upp till knäna och jag var glad att ingen såg mej där jag halvt krypandes och flåsandes banade väg mot ladan. Väl framme var det härliga vita vyer och Zeb visste inte till sej av lycka där han rullade fram och tillbaka över det soldränkta landskapet.
Jag snabbt fram med kameran och redo att börja fota. Men vad är nu då detta??? Kameran blinkade till och sen var batteriet tomt. Och jag som kämpat mej fram som en krigare i snömassorna för att få fina bilder stod då där som ett dumt får med kameran hängandes i handen. Hade det inte varit så fint väder hade jag mulnat till rejält men istället lutade jag mej mot laduväggen och bara njöt av solen och stillheten.

Har också påbörjat stora vårröjningen. Blev inspirerad av en arbetskompis som såg så lycklig ut varje dag hon berättat hur mycket hon slängt bort de senaste dagarna. Pojkarna började med sina klädskåp och jag gick lös på gubbens och mitt. Men det är så med gubben att allt som kanske är lite trasigt men fortfarande hålls någorlunda på kroppen ska sparas. Så han behövde allt sitt men när jag fick tag i plagget drog jag hastigt en gång och sa oops så stort hål ! det kan vi inte spara. Sen måste man smyga lite också och inte låtsas om något när han nästa gång frågar efter nåt plagg.
Nästan hela min sommarkollektion har fått åka. Shorts som måste ha bälte för att hållas på plats godkänns inte så det blir att inhandla nya när det blir väder för dem. Mycket kommer att åka till hjälpsändningar så nån blir glad i alla fall. Röjningen är långt i från färdigt men det blir att ta lite dag för dag och det lär bli några lass till Ekorosk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar