Om mig

Mitt foto
En kvinna och vårdassistent i sina bästa år. Försöker sätta en guldkant på varje dag genom att vara kreativ, nyfiken och positiv. Vill tro att man kommer långt med det. Följ gärna med i min enkla vardag om du har tid och lust.

söndag 27 mars 2011

Mina tavlor


Ingen lottovinst blev det igår så det blir inget tavelköp för tillfället heller. Har därför roat mej själv idag med lite måleriarbeten. Prästkragarna har jag haft maskerade när bakgrunden målats och så har jag använt plastfolie för att få lite mönster i gräset. Folien lägger man ovan en våt målning och skrynklar till lite och då bildas det mönster när det torkat. Ganska effektivt när man inte vill ha en alltför slät bakgrund eller sitta och måla varje grässtrå. Lite salt använde jag också till himlen men fick inte fram nån bra effekt. Grovt salt drar färg till sej och bildar små blomningar eller stjärnor.


Så min gåva till akrylmålningens värld. Som tur var hittade jag lite tapeter på vinden och behövde inte gå lös på väggarna här nere. Har använt en utprintad text Cohens egna handskrivna Hallelujah som jag la i mitten, sen lite strukturtapeter runtom och lite spets. Så använde jag de färgtuber jag hade, tror inte det är nån kvalite att tala om men lika roliga att använda för det. Så är det bara låta fantasin spela fritt och då kan det bli så här. Har inga som helst kunskaper i denna blandteknik och har säkert gjort en del fel men lite har jag fått känna på. Också nåt jag gärna skulle kursa i.
Men den dag jag sitter på extra pengar hoppas jag kunna pryda mitt hem med en tavla av Linnea. En Helena Cederberg och Esa Tiainen skulle också sitta fint. Det är de tre som väglett mej i akvarellens underbara värld.

Annars undrar jag nog om det är tillåtet att släppa sej så slöa som vi varit i dag. Undrar om det är den där timmen vi blev bestulna på i natt för alla har legat i olika omgångar och däremellan bara suttit och hängt. Ut med hunden har jag förstås hamnat men det hör liksom dagen till. Ute blåser det och kommer lite snö mellan varven. Vinterskivan har hakat upp sej och har mycket svårt att hitta spår vår.
Ännu en sista arbetsvecka är på kommandes men efter det blir det äntligen vintersemester och Stockholm.
Ska bli så vansinnigt roligt fast jag är så nervös inför flygresan att jag darrar i knävecken.

5 kommentarer:

  1. Du är så galet begåvad, jag säger det hela tiden jag vet - men oj!

    SvaraRadera
  2. Vad kul med lite tips i målerietsvärld! Har precis börjat måla igen och tycker det är så kul! :)

    SvaraRadera
  3. Tack Emma!

    Caroline: Vad roligt att du också målar. Är det akvarell eller?

    SvaraRadera
  4. Grattis! Jag kanske inte åker till bädden och titta, men Bennäs ska beskådas snart, hörde att det var så bra av mig närstående person. Roligt att du fick förfrågan! 'Vad har du för problem med flyg, vi har testat allt hos oss, senast specialöronproppar från apoteket som lindrar trycket i öronen:) och givetvis handledsgrejerna och åksjuketuggummit från Sverige och... Hälsningar från bänkgrannen mc

    SvaraRadera
  5. Hej mc! Ja du jag vet faktiskt inte vad problemet med flyg är för det blir ju första gången. Allmän skräck kan vi kalla det. Propparna har jag hört om och tänkt inhandla och åksjukepiller blir det säkert att ta för jag gungar i flera veckor efter att ha åkt båt eller tåg. Men jag har gett mej den på att klara det! Ha det gott.

    SvaraRadera